Vilma
-7 °C
4 °C

A Microsoft titokban Apple-riválisokat fejleszt

2006.06.17. 10:09
Úgy tűnik stratégiát vált a Microsoft, azt követően hogy Bill Gates visszavonul: zenelejátszót és zeneszolgáltatást fejlesztenek titokban.
A Microsoft olyan zenei és videoeszközöket fejleszt, melyek az Apple sikertermékeivel, az iPod-lejátszóval és az iTunes zeneszolgáltatással rivalizálnak, értesült a Reuters.

A Microsoft projektjét az a Robbie Bach irányítja, aki az Xbox játékkonzol fejlesztését is vezette. Bach a cégen belüli decemberi átszervezésekkor került a szórakoztató részleg elnöki székébe. A Reuters névtelen forrása szerint a Microsoft már a zeneipar prominenseivel egyezkedik a licencekről.

A kiszivárgott információk szerint a Microsoft zeneszolgáltatása is pay-per-download ("azért fizetsz, amit letöltesz") rendszerben működik majd, jóllehet lesz lehetőség időszakos előfizetésre is. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor jelenik meg hivatalosan is a Microsoft zeneszolgáltatása, illetve médialejátszó eszköze.

Egyesek szerint az új irány egyben stratégiai irányváltást is jelenthet a Microsoftnál. A hírügynökség megjegyzi, hogy a híresztelés egy nappal azután látott napvilágot, hogy Bill Gates, a Microsoft alapítója bejelentette, visszavonul a napi munkától.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.