Piroska
-10 °C
1 °C

Karácsonykor indul a legális Napster

2003.07.29. 13:21
Az új Napster már fizetős szolgáltatás lesz, de az ügyfelek adathordozókra is felmásolhatják majd a számokat. Aki felkerült az amerikai lemezkiadók listájára, annak talán érdemes lesz átváltania a jogszerűen működő szolgáltatásra.
Az illegális fájlcseréken feldühödött zeneipari cégek által 2001-ben bezáratott Napstert egy évvel később vette meg ötmillió dollárért a CD-író szoftvereket gyártó Roxio, írta a Napi Gazdaság. A félmillió zeneszámot kínáló Napster 2.0-ról az ügyfelek havi előfizetési díj, illetve zeneszámonkénti fizetés ellenében tölthetnek le fájlokat, amelyeket CD-re, illetve más adathordozóra is átmásolhatnak.

Kinek érdemes legálisra váltania?

A fájlcserélő hálózatok felhasználói egy civil jogvédő szervezet weboldalán megtudhatják, hogy az amerikai lemezkiadók szövetsége feljegyezte-e a címüket. Az Electronic Frontier Foundation (EFF) adatbázisa egyrészt megnyugtathatja az embereket, másrészt az érintettek felkészülhetnek a bírósági idézésekre, írta a BBC

Az EFF oldalán az érdeklődők a fájlmegosztó hálózaton használt álnevük vagy IP-címük beírásával tudhatják meg, hogy szerepelnek-e a washingtoni bíróságon benyújtott idézések valamelyikén. Aki megtalálta a nevét a listán, az megnézheti az idézés elektronikus másolatát, amelyen az internetszolgáltatójának neve és az általa terjesztett kalózmásolatok listája olvasható.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.