Gyűlölik a felhasználók a Facebook új küllemét

2009.03.25. 10:36 Módosítva: 2009.03.25. 10:36
A Facebook, legnépszerűbb online közösségi hálózat felhasználói által kezdeményezett felmérés szerint az emberek 94 százaléka utálja az új dizájnt.

Eddig 1,26 millióan szavaztak egy facebookos felmérésen az új Facebookról és 75 ezer komment született a témában. A közösségi oldal riválisa, a Twitter mikroszájton 1,7 százalékos növekedés következett be az új felület bevezetése óta, írja a BBC.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója néhány héttel ezelőtt azt mondta, szerinte idővel megváltozik a tömegek véleménye. „Azt reméljük, ha nyitott párbeszédet indítunk felhasználóinkkal, akkor minden a helyére kerül majd" - mondta a Newsbeatnek. Az új dizájnban ugyanazon a felületen érkezik az összes ismerőstől minden bejegyzés - állapotjelzések, kvízeredmények, megosztott tartalmak, képek, videók - ami meglehetősen átláthatatlanná teszi az oldalt.

A gyűlölethullám nem csillapodik, a legtöbb felhasználónak az a baja, hogy a rendszer áttekinthetetlen, és túlságosan twitteres. „Ha fel akarnék iratkozni egy twitteres hálózatra, akkor a Twitterre iratkoznék" - írja az egyik kommentelő. Mások azonban megvédik, szerintük egyszerűen arról van szó, hogy az emberek nem szeretik a változást, de majd megszokják az új dizájnt.

Néhány napja - szintén a Newsbeatnek - a Facebook egy közleményben újra nyilatkozott. „Az új oldal egy lépés a szájt fejlődésében, amit úgy alkottunk meg, hogy az embereknek több lehetősége legyen a tartalommegosztásra. Örülünk annak, hogy világszerte 175 millió ember használja a Facebookot, és nagyon fontosnak tartjuk a visszajelzéseiket. Figyelünk mindenre, amit az emberek mondanak az új oldalról. Arra bátorítanánk őket, hogy konstruktív, részletezett visszajelzéseket küldjenek" - fogalmaztak, arra azonban nem tértek ki, beépítik-e majd fejlesztéseikbe a javasolt ötleteket.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM