Emailben üzennek a halottak

2009.08.05. 18:18
Egy Nagy-Britanniában indított új szolgáltatás felhasználói haláluk után is üzenhetnek emailben szeretteiknek, akár egy hozzátartozójuk későbbi esküvőjére is tartalékolhatják a gratulációkat.

Haláluk után üzenhetnek szeretteiknek vagy akár ellenségeiknek az Utolsó Üzenetek Klubjának nevezett új szolgáltatás felhasználói. A szolgáltatás létrehozói szerint semmi rossz nincsen ötletükben, amivel a leendő emailek feladói enyhíthetnek hozzátartozóik fájdalmán, és még akár évek múlva is kellemes perceket okozhatnak szeretteiknek.

A Nagy-Britanniában elindított szolgáltatást választók legkevesebb száz emailt tartalékolhatnak, amelyekhez képeket, videókat vagy más dokumentumokat is csatolhatnak, írja a Telegraph. A felhasználók mindegyiknél külön meghatározhatják, hogy azokat haláluk után pontosan mikor küldje ki a vállalkozás.

A végrendeletek és a különböző biztosítások részleteinek megosztása mellett nagy beismerésekre is lehetőség van utólag, de a szolgáltatást igénybevevők akár egy hozzátartozójuk esküvőjére vagy egy gyerek születésére is tartalékolhatnak jókívánságokat.

A belépő csomag 45 fontba kerül, amiért a felhasználók egy éven keresztül írhatnak száz üzenetet, amelyekhez összesen 2 gigabyte méretű melléklet csatolható. A kibővített lehetőségeket kínáló prémium szolgáltatás ára már 190 font.

"Először kissé hátborzongatónak gondoltam az egészet, de átgondolva már úgy vélem, hogy nagyszerű ötlet, hiszen akkor is kaphatnak tőlem üzenetet a szeretteim, amikor már nem leszek itt" - mondta a Telegraphnak a Littleportban élő 63 éves Simon Gilligan, aki az elsők között vette igénybe a szolgáltatást. "Az üzeneteim személyesek, de a legtöbb humoros" - tette hozzá.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport