A Facebook lenyomta a Google-t

2010.03.16. 11:22 Módosítva: 2010.03.16. 11:59
2007-ben fordult elő utoljára, hogy nem a Google volt a leglátogatottabb oldal a neten. Három éve a MySpace nyomta le a keresőt, most pedig a Facebook.

A Hitwise internetes forgalomelemző cég statisztikái szerint március első hetében a Facebook forgalma megelőzte a Google-ét. A cég csak amerikai adatokkal dolgozik, és a méréseik szerint utoljára 2007-ben volt olyan hét, amikor nem a Google vezette a látogatottsági listát.

A trónfosztás várható volt, az utóbbi hónapokban már többször megesett, hogy egy-egy napra a Facebook átvette a vezetést, például karácsony két napján és újévkor. A március 13-mal végződő héten (angolszász szokás szerint vasárnappal kezdik, és szombattal zárják a heteket a statisztikákban) aztán eljött az, ami legutóbb a MySpace-nek sikerült a népszerűsége csúcsán: a heti összesítésben is alulmaradt a Google.

Az eredmény nagyon szoros: a Facebook az amerikai netezők oldallátogatásainak 7,07, míg a Google a 7,03 százalékáért volt felelős. vagyis nagyjából minden hetedik cím, amit az amerikaiak beírtak a böngészőjükbe, a két oldal valamelyike volt.

A tavaly márciusi adatokhoz képest a Facebook csaknem megháromszorozta a forgalmát (elemzők szerint ez leginkább az olyan, óriási sikerű játékoknak köszönhető, mint a Farmville), a Google pedig alig 9 százalékos növekedést tudott felmutatni ezalatt. Persze ez csak egy cég mérése - az egyik konkurens, a compete.com adatai szerint a Google vezet Amerikában, havi 147 millió látogatóval a facebookos 133 millió ellenében.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM