Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Apróhirdetne a Google

2005.11.22. 11:00
A világ legnagyobb keresőoldala szétverheti az apróhirdetések piacát, miközben ez az üzletág igazából nem is érdekli. A most indult Google Base szolgáltatás még a napilapoknak is konkurenciát teremt.

A Google újabb szolgáltatással jelentkezik, amely a félelmek szerint az újságok hirdetési rovatainak kenyerét veheti el. A Google Base-ben a felhasználók kedvük szerint felpakolhatnak mindenféle információt a megfelelő kategóriákba, kezdve a főzési receptektől az állásajánlatokig vagy apróhirdetésekig.

Picai megfigyelők szerint ezzel a Google megveti a lábát az USA területén évi 100 milliárd dollárosra becsült hirdetési piacon, írta a Wall Street Journal. Ezzel a hagyományos szolgáltatók, például az Ebay, de még a napilapok is a Google versenytársaivá válnak.

A Google szerint nem lesz kiélezett harc a cégekkel. Néhányan arra fogják használni a Google Base-t, hogy kereskedelmi céllal feltegyenek dolgokat az internetre. Ennek ellenére nem biztos, hogy ez lesz a fő felhasználási mód, jelentette ki Salar Kamangar, a Google termékfejlesztésért felelős alelnöke.

Felpakolt receptek

Az ingyenes szolgáltatás lehetővé teszi, hogy kategóriák szerint információkat keressenek a felhasználók. Receptek, események, állások, termékek, szolgáltatások, járművek, reklámok és sehova nem tartozó leírások kerülhetnek az adatbázisba. Sokan az online hirdetési piacot lenyomó óriást látják az új szolgáltatásban. Nem kétséges, hogy a Google új apróhirdetési terméket tervez, véli Peter M. Zollman, a Classified Intelligence szaklap kiadója.

A lap információi szerint a Google-nek létezik olyan szabadalmi beadványa, amely "Automat" néven a classifieds.google.com internetes oldal hátterét biztosíthatja. A Google elterjedtsége és az internet mint információforrás egyre erősebb használata miatt szakértők rendkívüli tartalékokat látnak az online apróhirdetésekben.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!