Jusztina
6 °C
20 °C

Ingyen internet a demokratáktól

2000.06.09. 11:01
Amerikában mindkét párt felismerte az internet fontosságát, és a választások közeledtével egyre erősebben kampányol a hálózaton is. A Republikánus Párt fizetős internetszolgáltatására válaszul a Demokrata Párt ingyenes szolgáltatást indított, azonban gyűjti előfizetői személyes adatait.
A Demokrata Párt ingyenes internetszolgáltatást kínálva igyekszik megnyerni a választókat a New York Times szerint. A szolgáltatással kapcsolatban komoly adatvédelmi aggályok merültek fel. Az előfizetőknek ugyanis jövedelmüket és egyéb személyes adataikat firtató kérdésekre kell választ adniuk a szolgáltatás igénybevételéhez. Az adatokat a párt az igazán személyes adatok - név, lakcím - kivételével eladja hirdetőknek és marketingcégeknek.

A Republikánus Párt már elindította internetszolgáltatását, mely havi 20 dollárba kerül, ám az előfizető e-mailcímén és számlázási címén kívül nem kérnek személyes adatot. Mindkét internetszolgáltató hasonló információkat kínál kezdőlapján: híreket, személyre szabható tőzsdei árfolyamadatokat, továbbá pártspecifikus politikai információkat, és mindkét oldalon futnak hirdetések is. Az internetszolgáltatás előfizetéséhez egyik párt esetében sem szükséges a tagság.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.