Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Fellendült a domainnevek piaca

2004.06.11. 10:56
Hatalmas az érdeklődés az orosz, arab és kínai betűkkel írt címek, valamint az országokra kiosztott végződések iránt. Az év első három hónapjában majdnem ötmillió domainnevet regisztráltak, és ezeknek a többsége létező weboldalra mutat.
Az ékezetes és egyéb nemzeti karakterek bevezetése után jelentősen bővült az internetes címek piaca, és 2004 első negyedévében több domainnevet értékesítettek, mint a dotkom fellendülés csúcsán. A Verisign legfrissebb jelentése szerint az év első három hónapjában 4,7 millió új címet regisztráltak, és március végén már 63 millió bejegyzett domainnév volt világszerte.

A Verisign szerint sokkal többen tartanak fenn aktív weboldalt, mint bármikor korábban; 2002 decemberében a domainnevek ötvenöt százaléka mutatott létező weboldalra, most azonban a címek hetvenkét százaléka.

Népszerű dotkom

A jelentésből az is kiderül, hogy a bejegyzett domainnevek negyven százaléka országkódra végződik, Németországban például a címek kilencven százaléka .de felsőszintű domain alatt fut, írta a BBC. Egyelőre kevesen választják a nemrégiben bevezetett .info és .biz végződéseket, de a .com még mindig igen népszerű - az összes regisztráció negyvenöt százaléka erre végződik.

A magyar iparági szakértők eleinte nem vártak regisztrációs rohamot a piacnyitást követően, mivel a böngészőprogramoknak csupán töredéke kezeli az ékezetes beírásokat.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.