Natália
-3 °C
7 °C

További magyar városok a Google Mapsen

2006.09.26. 15:45
A Google.hu megszerzése után nem sokkal bővítette online Magyarország-térképét a kaliforniai kereső. Keleten rossz a felbontás, nyugaton a helyzet változatlan.

Alig jelentette be a Google, hogy hosszú évek után megszerezte magának a Google.hu domént, máris bővült a szolgáltatás: a cég online térképére, a Google Mapsre kedden felkerültek a magyar megyeszékhelyek, és még néhány megyei jogú város, köztük Érd és Sopron. A kisvárosok és falvak még várhatnak, és egyelőre nem találni két megyei jogú város, Hódmezővásárhely és Dunaújváros térképét sem.

Kisváros, kis felbontás

Ami a nagy településeket illeti, a műholdas nézet nem frissült a térképpel együtt - a Google továbbra is a rendelkezésére álló, 1-3 éve készített műholdképek közül válogatja ki a szerinte legjobb minőségűeket. Ezért az a furcsa helyzet állt elő, hogy bár Eger, Debrecen és Békéscsaba utcatérképe is megtalálható a Google Mapsen, a műholdas és a hibrid nézetet (vagyis amelyen az utcanevek és a tereptárgyak együtt láthatók) csak kis felbontásban lehet használni.


Eger műholdképe a legnagyobb felbontásban. Na, hol a vár?

A Google idén áprilisban bővítette Amerikában már kifinomult szolgáltatását a nyugat- és közép-európai úthálózattal, így Szlovénián és a balti államokon kívül az EU-tagállamok felkerültek a Google Mapsre. Magyarországot nyugatról keletre nagyjából a Dunáig sikerült lefedni nagy felbontásban, de a térképen az összes kisebb települések főútjai látszanak, így ha barangolni nem is, áthaladni már biztonságosan át lehet rajtuk.

A keresés és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások viszont még mindig nem működnek, így nemcsak egy magyar városbeli utca nevét képtelenség megtalálni a Google Mapsen, hanem az üzleteket, szállodákat vagy benzinkutakat is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.