Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

Online változat készül a GTA-ból

2005.02.21. 13:24
A 2007-ben elkészülő APB játékosai rendőrként vagy bandatagként vehetnek részt a több száz virtuális városban párhuzamosan dúló gengszterháborúban.
A kultikus Grand Theft Auto (GTA) játékok fejlesztője tervbe vette, hogy belép az online gaming területre. David Jones, bejelentette, hogy a felhasználók GTA-hoz hasonló játék segítségével rövidesen egymás ellen küzdhetnek a világhálón. Jones a játékipar veteránja, a nevéhez fűződik például az egykori Lemmings játékklasszikus is.

A játék stílusához híven a virtuális bűnözők rövidesen egymás autóit is elcsórhatják. A GTA-játékok működési elvét követő új fejlesztés neve All Points Bulletin (APB) lesz, és az elképzelések szerint egy sor nagyváros virtuális mása adja majd a pályákat.

Azt tehet, amit akar

Az új, tömegesen játszható többszereplős (MMO) játék fejlesztését az online játékok őrületében égő Dél-Koreában jelentették be. "Lelkes online játékosként és számos egyszereplős játék alkotójaként az volt az álmom, hogy olyan játékot készítsek, amelynek életszerű környezetében a felhasználó a lehető legnagyobb szabadságot élvezi, és azt teheti amit akar" - idézte a Business Wire Jones szavait.

Az APB-ben a játékos rendőrként vagy bandatagként ugorhat fejest a több száz élethű városban párhuzamosan és folyamatosan dúló gengszterháborúba. A bűnözőknek és a rendőröknek össze kell fogniuk a magukfajtával, hogy felvehessék a harcot a másik oldallal. A játékban továbbra is fontos szerepet kapnak a fegyverek és a felspécizett autók.

Még legalább két év

Az APB-t Jones cége, a Real Time Worlds és a koreai Webzen közösen fejleszti. Utóbbi cég nemrégiben jelentette be, hogy erősíteni kivánja a jelenlétét az USA játékpiacán. Így még az idén megjelentetik a SUN online szerepjátékot, jövőre pedig Huxley néven lövöldözős MMO-t adnak ki.

A GTA híveinek egy ideig még türtőztetniük kell magukat, amíg kipróbálhatják a száguldozós és lövöldözős játék új generációját. Az APB rajtját 2007 elejére tervezik. Az első demókat viszont már idén májusban, Los Angelesben megcsodálhatják az Electronic Entertainment Expo (E3) szakkiállítás látogatói.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.