Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Online kapcsolható a díszkivilágítás

2004.12.18. 17:00
Naponta kereken 100 ezer látogató kíváncsi arra a coloradói házra, amelynek karácsonyi kivilágítása online vezérelhető. Volt olyan felhasználó, aki a szomszédokat szerette volna idegesíteni a villogtatással, de azok már régen immunisak erre.
A Colorado államban élő Alek Komarnitsky háza a rá függesztett 17 ezer karácsonyfaizzóval még az amerikai szemnek is különleges látványosság. A családapa azonban tovább lépett a puszta kivilágításnál: a karácsonyi fényjátékot online kipróbálható élménnyé tette.

A család oldalát felkeresők nem csupán megcsodálhatják a feldíszített házat, hanem aktívan kapcsolgathatják a világítás egyes részeit. A ritka lehetőségnek köszönhetően a komar.org 1,3 millió látogatót fogadott decemberben, 30 ezren pedig játszottak is a fényekkel.

Jönnek az idegesítők

Komarnitsky házát és ötletét azóta megfelelő médiafelhajtás kíséri. Egy másik weboldal viszont kis csavart vitt az ötletbe, és a felhasználókat arra biztatja, hogy a komar.org-on át elérhető fények villogtatásával idegesítsék a család szomszédjait, idézte a Chicago Sun a családapa szavait.

A szomszédokat viszont nem zavarja a díszkivilágítás. Traci Keller nyugodtan fogadja a villódzást, szerinte Komarnitskynak jó érzéke van a karácsonyhoz, és folyton szórakoztató ötletei támadnak.

Megurgik a villanyszámla

Alek Komarnitsky immár negyedik éve köti ki az internetre a karácsonyi díszbe öltöztetett házát. Az ingatlan külsején és a kertben minden éjszaka 5-6 óra hosszan égnek a fények.

Ez a villanyszámlán is meglátszik, Komarnitsky szerint az év utolsó hónapjára rendszerint kereken 150 dolláros (27 500 forintos) villanyszámlát szoktak kapni.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.