Miklós
-7 °C
4 °C

Kotont kaptak a banki ügyfelek

2005.12.19. 16:20
Jelentős kárt okozott az egyik német bank bosszút forraló programozója. Miután nem fizették ki az egyik munkáját, behatolt a bank rendszerébe, és a pénzintézet költségén "megajándékozta" annak ügyfeleit.

A ki nem fizetett megbízása miatt dühödött fel az a görög informatikus, aki behatolt az egyik német bank szerverére, írta az sda hírügynökség. A csúfság viszont csak ezután jött, ugyanis a bank ügyfeleinek óvszereket és vécépapírt küldött ki.

Az észak-görögországi Ioannina ügyészségéről kiszivárgott hírek szerint a 29 éves férfi ellen eljárás indult. A feltételezett tettes azt vallotta, hogy a német bank az egyik munkája ellenértékével, 85 ezer euróval tartozik neki. Ezt a meg nem nevezett pénzintézet viszont tagadja.

Görögországba való visszatérése után a férfi a jelek szerint bosszút akart állni a bankon, és ezért behatolt annak informatikai rendszerébe. A banki ügyfeleknek 4000 tekercs vécépapírt és 100 ezer csomag óvszert küldött, a költségeket pedig a bankra terhelte. A férfit az eset után nem sokkal azonosították, és őrizetbe vették.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.