Miklós
-7 °C
4 °C

Forgalomarányos ADSL a Matávtól

2004.12.14. 14:15
A Matáv újfajta ADSL-konstrukció bevezetését tervezi, amelynél a felhasznált adatforgalom alapján számláznak, nem fix havidíjat. A távközlési cég azt reméli, hogy a forgalomfüggő díjcsomagokkal a szolgáltatók jobban alkalmazkodhatnak a felhasználók igényeihez.
A jelenleg csak fix havidíjas internetelérést nyújtó szolgáltatók jövőre olyan díjcsomagokkal is megjelenhetnek, amelyeknek az alapdíja a mostaniaknál alacsonyabb, de a felhasználónak az adatforgalma alapján kell fizetnie. A Matáv hétfőn kezdett tárgyalásokat a szolgáltatókkal az új nagykereskedelmi ajánlatáról, ezért az új díjcsomagok áráról és a felhasználás feltételeiről még nincsenek információink.

Bár a legtöbb netszolgáltató csak fix havidíjas csomagokat kínál, az Isite információi szerint az Enternetnek és a Vivanetnek már van hasonló megoldása, amelyekből talán következtethetünk a jövőre megjelenő szolgáltatások árára. Az Enternet Limit díjcsomag havi előfizetési díja majdnem ötezer forint, ami húsz órányi internetezést tartalmaz, tehát itt nem az adatforgalom, hanem a használati időt korlátozott. Az alapidőn felül bruttó 2,5 forintot kell fizetni percenként, de a forgalmi díj havonta legfeljebb 11 125 forint lehet. A Vivanet a családi Flexinet díjcsomagban bruttó 3725 forintért egy gigabitnyi letöltést engedélyez, ami fölött ötszáz forintot kell fizetni száz megabitenként.

A Matáv szerint a partnerei már a jövő év elején bemutathatják forgalomfüggő konstrukcióikat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.