Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Interneten csábította el saját barátnőjét

2003.07.22. 15:14
Egy tajvani lány szakított barátjával, mert beleszeretett annak online alteregójába. A fiatalember nem bírta az érzelmi megpróbáltatást, és öngyilkos lett. Egy floridai tanulmány szerint egyre több házas ember keres szexuális kalandot az interneten.
A húszéves bolti alkalmazott, Huang Ce-heng idén tavasszal kezdett el randevúzni Hsziao Lannal, akit a középiskolából ismert. Huang meg akart bizonyosodni arról, hogy Hsziao valóban szereti őt, ezért kitalált egy próbát: "Mr J" álnéven az interneten próbálta meg elcsábítani a lányt, írta a dél-afrikai Independent Online.

Hsziao Lan nem beszélt Huangnak arról, hogy az interneten rendszeresen találkozik a titokzatos Mr J-vel. A fiatalember komolyan aggódni kezdett, úgy gondolta, hogy a szerelmeseknek nem lehetnek titkaik egymás előtt. Később kiderült, hogy Huang nyugtalansága nem volt alaptalan: Hsziao Lan közölte, hogy szakítani akar vele, mert beleszeretett Mr J-be.

Huang nem bírta elviselni a helyzetet, és öngyilkos lett. Barátnőjének írt búcsúlevelében ezt írta: "Emlékszel az internetes barátodra? Én vagyok az. Soha nem gondoltam volna, hogy így ér véget a szerelmünk."

Népszerű a virtuális megcsalás

A Floridai Egyetem kutatói szerint az internetes chatszobákban egyre több házas ember érdeklődik a virtuális szexuális kalandok iránt. A résztvevők úgy gondolják, hogy a szöveges kalandozással semmi rosszat sem tesznek, partnereik azonban többnyire megcsalva érzik magukat.

A tanulmányt elkészítő Beatriz Mileham szerint hamarosan az online ismerkedés lesz a hűtlenség egyik leggyakoribb formája. A cyberszex azért kényelmes megoldás, mert szükségtelenné teszi a titkos találkozókat, ráadásul az internetes szerelmi viszony otthonról is tökéletesen fenntartható.

Az Egyesült Államokban működő tanácsadói csoportok szerint a válóokok között egyre gyakoribb az internetes ismerkedés, és a helyzet csak rosszabb lesz, ha többen jutnak interneteléréshez.

Sokan a valóságban is félrelépnek

Mileham olyan férfiakkal és nőkkel készített interjút, akik kimondottan házasoknak készített chatszobákat látogattak. A legtöbb megkérdezett azt mondta, hogy szereti a partnerét. Az internet névtelensége ugyanakkor lehetőséget nyújtott azoknak, akik partnerük szexuális érdeklődésének hiánya miatt unatkoztak, vagy éppen csak változatosságra vágytak.

A kutatónő azt is kiderítette, hogy a megkérdezettek egyharmada személyesen is találkozott online partnerével, és ebből szinte mindig valódi szerelmi viszony alakult ki. Mileham összesen 76 férfit és 10 nőt kérdezett meg a Microsoft és a Yahoo chatjeinek látogói közül.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.