Ágnes
-13 °C
0 °C

Pornópert nyert a zaklatott szőke

2001.03.06. 12:46
Kapcsolódó cikkek (1)
Egy internetes tanácsadó cég szőke bombázó jellegű alkalmazottja a bíróságon borította rá a bilit exfőnökére szexuális diszkrimináció és jogtalan elbocsátása miatt, és mindkét esetben neki ítélt a bíróság.
Pedig csak a köldökében volt piercing
A Kelros internetes tanácsadócégnél vidáman folyak a hétköznapok: az alkalmazottak szorgosan osztották az észt a beeső ügyfeleknek, a főnök Marc Garcia pedig jutalmul pornóképeket küldözgetett a céges levelezőlistára. Az egyik ilyen képen például egy klitoriszpiercing volt látható, azzal a felirattal, hogy "Tao Ball következő ékszere".

Garcia kedvelt témája volt Tao leszbikus hajlamainak taglalása, az egyik legemlékezetesebb jelenetre a Channel 4 ismeretterjesztő sorozatának "A klitorisz" c. epizódja után került sor. Több szemtanú állítása szerint a frissen munkába érkezett Marc félórás előadást rögtönzött az előző esti adásból, egyre hevesebben gesztikulálva, még az sem zavarta, hogy közönsége másodpercek múltán a zümmögő kávéautomata biztonságába menekült.

A férfi akkor sem fogta vissza magát, ha Taot éppen nem tudta nyílt színen porba alázni. Ilyenkor rendszeresen kérdezgette alkalmazottait, szerintük is leszbikus-e a csaj, meg hogy milyen feszes segge van. A helyzet akkor fordult válságosra, amikor Garcia megtudta, hogy Tao a cég egyik igazgatójával randizgat.

A féltékeny főnök keményebb munkára osztotta be Taót, a vezetőség baráti jótanácsai ellenére tovább küldözgette a pornóképeket, végül pedig paranoia lett úrrá rajta, nehogy Tao bekerüljön a cég tulajdonosai közé.

Nem sokkal ezután Tao Ball elvesztette állását, főnöke szerint önként mondott fel, ám a nő állítja, hogy minden különösebb ok nálkül kirúgták. Tao nem hagyta annyiban a dolgot, és perre vitte az ügyet.

Mr. Garcia természetesen tagadta a zaklatást, de beosztottai már nem voltak ennyire lojálisak vele. A női alkalmazottak nagy része panaszkodott a főnökre, aki rendszeresen tett provokatív megjegyzést nemi életükkel, ruhájukkal vagy éppen azzal kapcsolatban, ami az eszébe jutott. Még a férfiaknak is fentűnt a cégnél, hogy Garcia mennyire lekezelően beszél női kollégáiról.

A bíróság egyértelműen a nőnek ítélte az ügyet, mind jogosulatlan elbocsátása, mind a pornóképek terjesztésével történő szexuális zaklatása esetében. A kártérítés mértékéről néhány héten belül döntenek.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!