Ambrus
-7 °C
3 °C

Pixelpornó avataroknak

2005.12.23. 14:15
Pornómagazin jelent meg a Second Life online világában, és a lap szerkesztője szerint a női avatarok sok mindenben jobbak az igazi sztároknál.

Nagyon sok előnye van annak, hogy pornósok helyett számítógéppel generált avatarok szerepelnek a Slustler magazinban, állítja Thomas Struszka főszerkesztő, a Second Life online szerepjáték ugyanis nagy alkotói szabadságot ad a felhasználóinak. Néhány kattintással kijavíthatók a testi hibák, és olyan extrém jelenetek is könnyen színre vihetők, amelyek a valódi életben nehezen, vagy egyáltalán nem megvalósíthatók.

Szex a szomszéd lánnyal

Struszka májusban indította el a projektet, és a több mint száz oldalas Slustler magazint a játékosok 150 virtuális valutáért kaphatják meg, amely valódi pénzben körülbelül 125 forintot ér. Bár két szám már megjelent, eddig csupán kétszáz olvasója van. A szerkesztő ugyanakkor azt nyilatkozta a Wired magazin riporterének, hogy igen sok az érdeklődő, és olyan sokan jelentkeznek modellnek, hogy a róluk készített képekkel még három számot meg lehetne tölteni.

A magazin bizonyos szempontból közelebb áll a való élethez, mint a hagyományos pornó: benne van a "szomszédlány-hatás", azaz a felhasználók a játék virtuális környezetében bármikor szembetalálkozhatnak a magazinban látott nőkkel. Struszka szerint elég jó a Second Life grafikus motorja ahhoz, hogy az erotikus képek felkeltsék az olvasók nemi vágyait.

Virtuális és valódi társak

Persze hátránya is van az ilyesfajta szabadságnak. A túl sok szex miatt a Second Life játékért felelős Linden Lab kiadócégnek augusztusban kellett készítenie egy fiataloknak szóló változatot, amelyben nem jelenhet meg felnőtteknek szóló tartalom.

A következő számokban egyébként a Slustler a hagyományos pornóbiznisz útjaira téved: igény esetén a modellek képe mellett az avatar tulajdonosának a fotója is megjelenhet, valamint néhány szó az érdeklődési köreiről. Mint valami furcsa partnerkereső hirdetésben.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.