Ambrus
-7 °C
3 °C

Kizárják a reklámszűrő felhasználókat

2001.10.01. 12:46
Aki blokkolja az internetes reklámokat, a német mediaBeam GmbH tervei szerint saját magát is blokkolja, és nem láthatja a reklámokból finanszírozott ingyenes tartalmakat. Úgy vélik, az ISDN és a DSL korában megszűntek a reklámok kiszűrésének valódi okai.
Az online reklámokat kiszűrő programok, például a Webwasher sikere a lassú modemes összeköttetésekben keresendő. A felhasználó számára felesleges reklámok csak foglalják az átviteli kapacitást, és lelassul tőlük a letöltés.

Reklámok nélkül nincs ingyen tartalom

Néhány szörfölő egyszerűen le akarja kapcsolni a reklámokat - ismerte fel a német mediaBeam GmbH. De ez csak rövid távon jó ötlet, hiszen a szolgáltatók az elmaradó átkattintások miatt hosszú távon komoly bevételetől esnek el.

Az adKey nevet viselő szerverszoftver gyártója szerint már elmúltak azok az idők, amikor valaki jogosan iktathatta ki a képernyőjéről az animált GIF-eket és különleges utódaikat, a flash bannereket.

Titkos a szoftver működése

A cég szakmai titokként őrzi, és nem árulja el, hogyan ismeri fel az adKey a felhasználó gépén működő reklámszűrőt. De a hirdetések képernyőre és a szörfölők tudatalattijába jutásáért folytatott harcban a mediaBeam már sikereket könyvelhetett el.

Vakoknak sincs szolgáltatás

A cég saját ingyenes levelezője, a DirectBox megtagadja a reklámok blokkolóinak a szolgáltatást. Barátságosan közli a felhasználóval, hogy nyissa meg a kapukat a reklámoknak. Aki letiltja a képek letöltését, az is a kapuk előtt marad. A szerveren futó szoftver a jelek szerint azt ellenőrzi, hogy valóban letöltődnek-e a képek. Ezzel a nem grafikus böngészők felhasználóit is kizárják a szolgáltatásból, pedig a vak emberek többsége ilyen szoftvert használ.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.