Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Szex és az .eu

2005.04.25. 09:56
Az .eu doménnevek hivatalos regisztrációja csak jövőre indul. de egyes cégek már most kínálják előfoglalási szolgáltatásukat. A legtöbb jelentkezőt a szex érdekli.

Noha az Európai Bizottság szerint az előregisztrációs cégek mögött sok esetben csalók bújnak meg, és Brüsszel nem ajánlja e szolgáltatás igénybe vételét, több százan tülekednek a jól hangzó .eu-doménnevek megszerzéséért, jelentette az Eurohírek.

A doménregisztrátorok nem garantálják ügyfeleiknek, hogy ténylegesen hozzájutnak az áhított címhez, de figyelembe véve például azt, hogy az amerikai fellebbviteli bíróság 65 millió dollárban határozta meg a sex.com doménnév értékét, a bizonytalanságot is megéri vállalni.

Vezet a szex és a kaszinó

Az eddigi adatok szerint az előregisztrációs kérelmek 13 százaléka szexszel kapcsolatos, míg a bejegyzéseket kérelmezők 7 százaléka kaszinóval és egyéb szerencsejátékkal kapcsolatos szájtot indítana.

Ahogy az internetkorszak kezdetekor megtörtént, hogy illetéktelenek kezébe jutott a mcdonalds.com név, most is lehet tartani attól, hogy nagy cégek nevei spekulációs célú vásárlók, úgynevezett doménbrókerek tulajdonába kerülnek. (Ilyen doménbróker jegyeztette be nemrégiben az új pápa, XVI. Benedek nevét, a benedictXVI.com-ot - igaz, az amerikai férfi állítása szerint nem kívánja áruba bocsátani a nevet.)

Sajtóhírek szerint az EU tagországok kormányainak már felajánlották azt a lehetőséget, hogy az országneveket tartalmazó (például greatbritain.eu, republiquefrancaise.eu, vagy éppen magyarorszag.eu, hungary.eu jellegű) neveket lefoglalhatják.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!