Vilma
-7 °C
4 °C

Bedrótozott hotelszobákban nehéz a pihenés

2003.01.07. 08:51
Többé már a hotelszobák sem csupán a pihenést és kikapcsolódást szolgálják. Egyre több szálloda alakít ki üzleti úton lévő ügyfelei számára olyan szobákat, amelyekben nagyképernyős plazmatévé, vezetékes és mobil internetkapcsolat és videokonferenciás egység van - írja a Yahoo.com. A törekvés kritikusai máris arra figyelmeztettek, hogy a menedzsereknek is szükségük van kikapcsolódásra, nem dolgozhatnak örökké.
A Sheraton szállodalánc Smart Roomnak, vagyis intelligens szobának keresztelt lakosztályai például lehetővé teszik a vendégek számára, hogy akár pizsamában is teljes értékű munkát végezhessenek. A szoba ugyanis komplett irodaként működik, hiszen nem csak íróasztal és állítható szék található benne, de műholdas tévé, rádió, fax, printer és modemcsatlakozó is a vendégek rendelkezésére áll.

Plazmatévé az almáriumban

Sheraton Smart Room
A Le Meridien Minneapolisban márciusban nyitja meg új szállodáját a Block E Development nevű új városközpont mellett. A modern berendezésű szobákban nagyképernyős plazmatévé, szélessávú internetkapcsolat és házimozirendszer várja az üzletembereket. A szállodalánc olyan hagyományos stílusú szállodáiba is high-tech berendezéseket épít, mint a londoni art deco Grosvenor House. A szobákban hagyományos angol vidéki stílusú faszekrények rejtik a szélesképernyős plazmatévéket.

Graffitiző menedzserek

Az Embassy Suites Hotels "Kreativitás lakosztály" névre keresztelt szobáiban könnyen tologatható és átrendezhető kanapékon ülve agyalhatnak a menedzserek, hirtelen támadó ötleteiket pedig akár a zuhanyban is lefirkanthatják: a falra csavarozott táblára a szálloda által előkészített zsírkrétákkal írhatnak. A cég idén Chicagóban és Los Angelesben építi be szállodáiba a kreatív szobákat, melyekben napfényt imitáló lámpa segíti a kikapcsolódást.

A törekvésnek ugyanakkor számos kritikusa is akad. Egy New York-i pszichológus, Elizabeth Carll például arra figyelmeztet, hogy senki sem várhatja el az üzletmeberektől, hogy a nap 24 órjában dolgozzanak, nekik is szükségük van kikapcsolódásra. Ugyanakkor a stresszkutató maga is elismeri, hogy a szállodák nem indítanának be ilyen szolgáltatásokat addig, amíg maguk az utazók nem igénylik ezt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.