Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Ötszáz euró a téves spamszűrésért

2005.07.11. 13:50
Az eXpurgate antispam szerverszoftver készítője szerint jó ötlet 500 eurós kárpótlást kínálni a tévedésből spamnak nézett levelek után. Az automata levelek és a spamből idézés például nem érnek.
A biztonsági szerveralkalmazásuk teljesítményének és megbízhatóságának bizonyítására a H+BEDV Datentechnik informatikai biztonsági cég, illetve az Eleven és a Godot szoftvercégek 500 eurós fájdalomdíjat fizetnek a tévesen spamnak nézett emailek után.

A Security PASS olyan készre konfigurált szerver, amely képes kezelni kis és közepes méretű cégek teljes emailforgalmát, miközben routerként, tűzfalként és fájlszerverként működik, írta az APA hírügynökség.

A hamis pozitív létezhetetlen

A szerver gyártói szerint a Security PASS menüvezérelt felületével mélyebb informatikai ismeretek nélkül is lehet boldogulni. A levelezőszerver klasszikus funkciói mellett a spamszűrést is rá lehet bízni.

Utóbbi funkciót az eleven fejlesztőcég eXpurgate nevű terméke látja el. A kéretlen leveleket automatikusan külön dossziéba szórja, és spamként megjelöli. A gyártó szerint a szoftver egyértelmű osztályozást kínál, amely szinte kizárja a hamis pozitív találatokat, vagyis hogy fontos levelet tévedésből spamnak nézzék.

Ha a szoftver mégis bakizna, a július és szeptember között vásárolt szerverek esetében emailenként 500 eurós kárpótlást fizetnek. A cégek meglehetősen pontosan definiálják, hogy mi is szerintük a spam, és milyen típusú levelek nem részei az akciónak.

Levelezőlista és idézés

A pénzvisszafizetési garanciából így eleve ki vannak zárva a hírlevelek és reklámok, a levelezőlisták, a visszapattanó levelek és a hasonló automatikus válaszok, illetve a tömegesen generált emailek minden fajtája.

Ezen kívül következmények nélkül a kukában kötnek ki az olyan személyes emailek is, amelyek csatolva vagy idézve valódi spam részleteit továbbítják.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.