Albin
6 °C
10 °C

Az előfizetések fele szélessáv

2004.06.04. 12:12
Egy év alatt majdnem ötven százalékkal nőtt a hazai internet-előfizetések száma, ráadásul az előfizetők fele valamilyen szélessávú elérést használ. A DSL-elérések száma a háromszorosára, a kábeltévés elérések száma a kétszeresére emelkedett, és igen sokan fizettek elő drótnélküli szolgáltatásra, derült ki a KSH legfrissebb jelentéséből.
Tavaly jelentős mértékben nőtt az internet-előfizetések száma, és 2004 első negyedévének végére már meghaladta a 709 ezret, és a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint egyre többen választják a modemezés helyett a szélessávú elérést. Míg 2004 első negyedévében a modemes előfizetések száma egy százalékkal csökkent, a DSL elérések száma egy év alatt megháromszorozódott, a kábeltévés elérések száma pedig megkétszereződött.

Az előfizetők húsz százaléka DSL vonalon, tizekét százaléka kábeltévén, tíz százaléka drótnélküli hozzáféréssel, hat százaléka ISDN vonalon, egy-egy százaléka pedig bérelt vonalon vagy egyéb módon csatlakozott a világhálóra. Az ISDN és bérelt vonalas kapcsolatok száma nem változott jelentősen 2003 első negyedéve óta.

Növekvő bevételek

Az internetszolgáltatásokból származó nettó árbevétel 2004 első negyedévében megközelítette a 10 milliárd forintot, ami tizennégy százalékkal több az előző negyedévinél és negyven százalékkal a 2003 első negyedévinél.

Az év első három hónapjában a 392 ezer modemes és ISDN előfizető csaknem hatvanmillió internetkapcsolatot létesített, melynek időtartama meghaladta az 1,1 milliárd percet. Mind a létesített kapcsolatok száma, mind a kapcsolatok időtartama csökkent az előző negyedévhez képest; a kapcsolt vonali netezők naponta átlagosan 1,7 kapcsolattal 32 percet interneteztek.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.