Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Az Axelero vezet a vállalati net piacán

2001.12.12. 18:02
A magyar nagyvállalatok körében az Axelero a legnagyobb piacrésszel rendelkező internet-szolgáltató, és az előfizetések száma alapján 44 százalékos hányaddal is vezeti a magyar piacot.
A magyar nagyvállalatok körében az Axelero a legnagyobb piacrésszel rendelkező internet-szolgáltató, és az előfizetések száma alapján 44 százalékos hányaddal is vezeti a magyar piacot.

A TNS Modus mikro-, kis-, közepes- és nagyvállalatok körében legutóbb végzett kutatása szerint a második legnagyobb, 13 százalékos előfizetői bázissal a GTS Datanet rendelkezik, míg a rangsorban harmadik PSINet 11 százalékkal bír. A negyedik legnagyobb szolgáltató a Vivendi 6 százalékos piaci részesedéssel.

A cégek kétharmada online

A kutatás szerint a vállalatok 68 százaléka rendelkezik internet-hozzáféréssel: ezen belül a nagyvállalatok szinte mindegyike, 96 százaléka használja a világhálót, a középvállalatok 70 százaléka, a kisvállalatoknak 66 százaléka, a mikrovállalatoknak pedig 43 százaléka csatlakozik az internethez.

Az elemzés kimutatta, hogy a mikrovállalatok havonta átlagosan 13 ezer forintot, a kis- és közepes cégek 41 ezer, illetve 61 ezer forintot, míg a nagyvállalatok 132 ezer forintot költenek internet-használatra.

Kommunikációs eszköz

A vállalatok elsősorban a külső és belső kommunikáció gyorsabbá tétele, a hatékonyabb ügyfélkiszolgálás, illetve a költségek megtakarítása érdekében csatlakoztak az internethez.

Egy másik kérdésre adott válaszokból kiderül, hogy a cégek elsősorban e-mail-ezésre, böngészésre, illetve piaci információk szerzésére használják a világhálót. Említéseik sorrendjében csupán ezután következik az ügyféllel való kommunikáció.

Bár a cégek közül már nagyon sok csatlakozott az internethez, igazán még nem tudják azt, hogy mire használják a világhálót. Úgy vélte, hogy az internetet még sokáig elsősorban e-mailezésre, böngészésre és piaci információk szerzésére használják majd a cégek.

Ugyanakkor a fejlődést mutatja, hogy a cégek 34 százaléka már bankszámla-kezelésre, 28 százaléka internetes beszerzésre, 16 százaléka pedig eladásra is felhasználja a világhálót.

Elektronikus számlázásra és távoktatásra még alig-alig veszik igénybe a világhálót: az előbbire a cégek 7 százaléka, míg az utóbbira csupán 1 százaléka használja.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.