Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Leszerelték a világ legmagányosabb telefonját

2000.05.23. 11:31
A Pacific Bell telefontársaság megelégelve a Mojave-sivatag közepén álló telefonfülke népszerűségét, leszerelte a készüléket. Miután a telefon száma felkerült az internetre, a legközelebbi településtől harminc kilométerre álló fülkét naponta több tucatnyian hívták, sokan Európából és Ausztráliából.
Negyven éve állt a Mojave-sivatag közepén egy magányos telefon, harminc kilométerre a legközelebbi lakott településtől. A telefon, melyet a hatvanas években két bányász és egy farmer számára szereltek fel, gyakran hónapokon át nem közvetített emberi beszédet. Néhány éve azonban az arizonai Godfrey Daniels feltette a fülke számát az internetre. Ettől fogva a telefon szinte állandóan csöngött, ahogy az internetezők próbálgatták, vajon felveszi-e valaki. A magányos fülke rendkívüli népszerűségre tett szert. Sokan odautaztak a sivatag közepére, hogy meglátogassák a telefont, és felvegyék a kagylót, amikor csöng.

Mojave Phone Booth

+1-760-733-9969

Chuck és Steve naponta többször is felhívták a felefont, mígnem tavaly júliusban éjjel kettőkor foglalt jelzést kaptak. Hiába próbálták később, a telefon állandóan foglaltat jelzett - feltehetően valaki nem tette vissza a kagylót! A két Los Angeles-i férfi autóba ült és elindult, hogy megtegyen többszáz kilométert a sivatagban csak azért, hogy helyére tegye a kagylót. Az egész napos út megtétele után kiderült, hogy a kagyló a helyén van, a készülék azonban elromlott. Chuck és Steve hazaindult, majd hívták a hibabejelentőt - a PacBell szerelője hamarosan megjavította a telefont.

A telefoncég azonban egy idő után megelégelte a magányos készülék népszerűségét. A cég nemrég leszerelte a készüléket, arra hivatkozva, hogy a látogatók, illetve az állandó csöngés megzavarja a sivatag békéjét. A fülkét hívók közül sokan nem is sejtik, hogy hívásuk valahol egy arizonai központban ér véget, a telefontársaság ugyanis nem tett a lekapcsolt számra automata hibaüzenetet. Az immár virtuálissá vált telefon tehát tovább csöng, azonban már nem veszi fel senki.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.