Árpád
-2 °C
9 °C

Túlélték a terrortámadást a hírszájtok

2005.07.08. 12:26
Emberek milliói kerestek online híreket a londoni metrómerénylet után, de a brit hírszájtok szerverei bírták a többszörösére nőtt terhelést. A BBC, BSkyB és Financial Times rekordnézettséget regisztrált, állítja egy webes forgalmat figyelő cég.

Viszonylag jól kezelte a terrortámadás miatt megnövekedett forgalmat a BBC, a szájt oldalai eleinte egy kicsit lelassultak, de a szolgáltatás folyamatosan elérhető volt, mondta el a tévétársaság szóvivője. A BBC még nem hozta nyilvánosságra a csütörtöki látogatottsági adataikat, de szerintük még sohasem látogatták meg ennyien a híroldalaikat.

Többen töltötték be a Sky News weboldalait egyetlen nap alatt, mint máskor egy hónap alatt, közölte a cég szóvivője. Csütörtökön 1,7 millió egyedi felhasználót regisztráltak, akik a nap folyamán huszonötmillió oldalra kattintottak. A Reuters hírügynökség szájtja sokáig elérhetetlen volt.

A negyven brit üzleti szájt forgalmát figyelő Keynote szerint néhány óra alatt a négyszeresére nőtt a forgalom, az oldalbetöltések ideje azonban szintén a négyszeresére, az átlagos két másodpercről nyolc másodpercre nőtt, a cég szerint ugyanakkor komolyabb fennakadás nem volt, ami a Cnet informatikai szaklap szerint annak köszönhető, hogy a hírszájtok többsége okult a World Trade Center és a Pentagon elleni terrortámadás hatásából. 2001. szeptember 11-e után a híroldalak hosszú ideig nem tudtak megbirkózni az internetezők tömegével, ezért kevesebb fotóval és reklámmal díszített speciális lapterveket készítettek katasztrófák esetére.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!