Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Novemberben indul a T-Home nettévé

2006.10.18. 10:31
Kapcsolódó cikkek (1)
Hat városban november 6-tól megrendelhető a T-Online IP-tv szolgáltatása, a T-Home. Az előfizetők ingyen megkapják a vevőegységet, a mozizásért azonban fizetni kell.

A T-Online Magyarország bejelentette, hogy hazánkban elsőként november 6-tól megkezdi az IP televíziós szolgáltatást. A T-Home TV néven kereskedelmi forgalomba kerülő szolgáltatás számos újszerű tartalmi szolgáltatást biztosít, például onlájn videotékát, a digitális műsorfelvevő funkciót, elektronikus műsorújságot, a gyerekzárat, kép a képben funkciót, illetve megállítható, késleltethető és visszanézhető az adás. A szolgáltatások a televízió képernyőjén megjelenő, könnyen kezelhető, magyar nyelvű menürendszeren keresztül, az IP-tv vevőegység (set top box) segítségével, távirányító vezérlésével érhetők el.

Hat városban indul

A T-Home TV csomagot csak a T-Online adsl-előfizetői rendelhetik meg, amennyiben elég nagy sávszélességű a vonaluk - ezt már a megrendelés előtt bemérik. Az előfizetők ingyen kapnak egy digitális elosztót és egy IP-tv vevőegységet, amely azonban nem az övék, hanem a szolgáltatólé marad, ugyanúgy, mint általában az adsl modem. Plusz havi díjért plusz IP-tv vevőegység rendelhető, két egység kiszolgálásához azonban nagyobb sávszélességű vonal szükséges. A kereskedelmi bevezetés első két hónapjában (novemberben és decemberben) előfizetők a listaáraknál kedvezőbb havidíjért rendelhetik meg a szolgáltatást: egy éves hűségidőszak vállalása esetén az alapcsomagért 3490 forintot, a családi csomagért pedig 4990 forintot kell fizetni. Az HBO Pak és a HBO MaxPak akciós áron (1999 Ft, illetve 2999 Ft) rendelhetők meg a T-Home szolgáltatás indulásakor.

Ezen felül a T-Online 50 százalék díjkedvezményben is részesíti a T-Home csomagot választókat az egyszeri belépési díjból, amely így akciósan 7450 forint; a T-Online webboltjában történő megrendelésnél azonban 0 forint. A szolgáltató továbbá felajánlja, hogy az első három hónapban havonta két darab filmet ingyenesen kölcsönözhetnek a digitális videotékából.

A T-Home TV szolgáltatás a Magyar Telekom szolgáltatási területén belül, kezdetben hat városban (Budapest, Nyíregyháza, Debrecen, Székesfehérvár, Pécs és Zalaegerszeg) lesz elérhető a műszakilag alkalmas végpontokon. Az IPTV szolgáltatás lefedettsége a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2007-ben további területekkel bővül.

Hogyan működik?

Az IP-tv technológia lényege, hogy a műsor egy szélessávú adsl-elérésen, műsorelosztásra dedikált külön csatornán, MPEG4 kódolású IP jelfolyamként érkezik a tévékészülékre csatlakoztatott IP-tv vevőegységre. E készülék alakítja át az IP hálózaton érkező digitális jeleket hagyományos televíziókészüléken megjeleníthető műsorrá. Az előfizető a megszokott adsl-modem helyett egy többfunkciós, univerzális hálózati eszközt, úgynevezett digitális elosztót is kap. Az eszköz segítségével a csomaghoz tartozó IP-tv vevőegységen kívül egy vagy több számítógépet, egy újabb IP-tv vevőegységet, illetve két telefont is a hálózatra lehet csatlakoztatni. A tévénézéssel egy időben így az internetezni és telefonálni is lehet, és a tévézés nem befolyásolja az internet sebességét. A digitális elosztó beépített tűzfallal és wifi modullal is rendelkezik.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!