Judit
-2 °C
8 °C

A hatvanon túliakra hajt a T-Online

2006.02.27. 14:08
A T-Online vezérigazgatója, Simó György szerint nagyon fontos lenne internetezésre ösztönözni a hatvan év felettieket, és emellett új multimédiás szolgáltatásokat kell bevezetni.

Nyereséges évet zárt a T-Online Magyarország: adózás előtti eredménye elérte az 1,982 milliárd forintot, árbevétele meg 37 százalékkal 27,3 forintra nőtt az előző évi 19,9 milliárd forintról. A vállalat forgalmának már több mint 66 százaléka a szélessávú elérésekből származott. A Magyar Telekom százszázalékos tulajdonában lévő T-Online vezérigazgatója, Simó György elmondta, hogy a társaság készpénztermelő képességét kifejező üzemi eredménye egy év alatt 1,81 milliárd forintról 2,9 milliárd forintra nőtt.

Manapság az internetezők négyszer több időt töltenek el a világhálón, mint négy évvel ezelőtt, havonta átlagosan 192 órát. A cég adatai szerint a 2005-ben már a lakosság harminc százaléka fért hozzá az internethez, és huszonkét százaléka otthon is rendelkezik eléréssel. A T-Online távlati célja, hogy a háztartásokban a szélessávú kapcsolat, illetve az interneten keresztül elért tévé és telefon is közmű legyen, a kérdés csupán az, hogy ezt miként lehet elérni, mondta Simó György. A vezérigazgató szerint nagyon fontos lenne megszólítani az idősebbeket, Magyarországon ugyanis a háztartások egyharmadában kizárólag hatvan év fölöttiek élnek. Ez körülbelül egymillió háztartást jelent, amelyet Simó szerint egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Tavaly a szélessávú internetelérések száma összességében megközelítette a 600 ezret, amelyből 200 ezer a T-Online előfizetője, és egyre több felhasználó érdeklődik a multimédiás tartalmak iránt, ezért idén a T-Online továbbfejleszti meglévő multimédiás szolgáltatásait, és az év második felében megjelenik egy szűkebb kör számára elérhetővé válik az internetes tévézés. Simó abban bízik, hogy idén áttörés lesz a legális zeneletöltésben, és megújul a mozifilmek letöltését lehetővé tevő Téka is.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.