Miklós
-7 °C
2 °C

Elvehetik a dotkom domaineket a VeriSign-tól

2002.09.06. 12:21
Az internetes domainbizniszt igazgató testület az ICANN közölte: visszavonja a vállalattól a legnépszerűbb domainek regisztrációs jogát, amennyiben az nem távolítja el adatbázisából a hamis személyes adatokat.
Kedden meredek zuhanásba ment át a legjövedelmezőbb .com, .net, és .org legfelsőbb szintű domainadatbázist kezelő VeriSign részvényeinek árfolyama, miután az internetes névkiosztásért felelős nonprofit szervezet, az ICANN alelnöke Louis Touton nyílt levélben a koncessziós jogok megvonásával fenyegette meg a vállalatot.

Touton mindezt arra az esetre helyezte kilátásba, ha a vállalat nem korrektúrázza két héten belül az adatbázisában szereplő 17 domain valótlan adatait. Ilyen volt például a yorkstreethardware.com, amely kansasi Ózban, a Sárgatéglás úton lakó Toto nevű magánszemély tulajdonában van, de ugyancsak szerepel a tételes listán a népszerű namezero.com egy hamis telefonszámmal.

Nem tettek semmit

"17 hibás domainrekordot emeltek ki a 10,3 millióból. Nem mintha a VeriSign nem tekintené ezt fontos kérdésnek, de 17 adat a 10,3 millióból nem nevezhető jellemző hanyagságnak" - igyekezett a szigorú felszólítás élét tompítani Brian O'Shaughnessy, a vállalat szóvivője. "Az adatbázist egyébként egy héten belül kijavítjuk" - tette hozzá.

Mary Hewitt, az ICANN szóvivője azonban igyekezett árnyalni a képet. Elmondta: azért intéztek nyílt felszólítást szerződéses partnerükhöz, mert a pár héttel korábban kelt előző felszólításra a VeriSign úgy reagált, hogy "azt csináltok, amit akartok."

Nemlétező emailek a szőnyeg alatt

Ross Rader a konkurens Tucows kutatási igazgatója az Internetnews kérdésére annak a vélekedésének adott hangot, hogy a VeriSign nagy bajban van, mivel adatbázisában több ezer domain mellett nem szerepel működő emailcím.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.