Miklós
-7 °C
2 °C

Virtuális Föld a Microsofttól

2005.07.26. 10:30
Műholdfelvételeket kombinál helyi kereséssel az MSN Virtual Earth, de csak az amerikai térképei részletesek.

Már régóta vannak műholdas felvételek meg térképek az MSN portálon, de eddig csak a település megadásával lehet helyi keresést indítani. A most bemutatott Virtual Earth annyiban más, hogy nagyobb hangsúlyt kapnak a térképek: az utcaszintű térképeken böngészve lehet pizzériát vagy kocsmát keresni. Gyakorlatilag megcsinálták azt, amit a konkurens Google Earth is tud.

Közös helyek

A Virtual Earth interfészén ugyanúgy van manuális keresés, mint az MSN portálon, és a keresett hely beírásával könnyebben megtalálhatóak a kisebb települések, mint a térkép bamba böngészésével. A számozott találatok megjelennek a térképen, a részletes leírások pedig az ablak bal oldalán rögzített ablakba kerülnek. A találatok elmenthetők, továbbküldhetők emailben, fellőhetők MSN Spaces típusú blogokra, illetve rájuk kattintva további részletes információkat lehet előbuherálni. A permalink nevű gomba bökve az aktuális kép - minden egyes feljegyzett találattal - lementhető a könyvjelzők közé.

Utcaneveket, fontos helyeket, meg az egyirányú utcák kötelező haladási irányát is mutatja a térkép. A "locate me" funkció a megkeresi a júzer tartózkodási helyét, a külön letölthető Location Finder nevű segédprogram pedig tovább pontosít a júzer által használt wifi elérési pont alapján.

Fejlődési pálya

Fejlesztőknek is ad eszközöket az MSN, ezekkel bárki létrehozhatja saját Virtual Earth térképét. A Virtual Earth bétájában messze nincs annyi extra funkció, mint a Google Earth szoftveres kliensben, a Microsoft ugyanakkor azt ígéri, hogy az idén megjelenő következő bétaváltozatban már lesz madárperspektíva nézet, azaz a városok negyvenöt fokos szögben is láthatóak lesznek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.