Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Gyilkos járvány pusztít a Warcraftban

2005.09.23. 16:00
Több ezer harcost megölt egy háziállatok által terjesztett kór az online szerepjátékban. A játék fejlesztője szerverek újraindításával és hibajavításokkal próbálja kordában tartani a vírust, nem túl sok sikerrel.

A Blizzard Entertainment a múlt héten új pályát mutatott be az általa fejlesztett World of Warcraft (WoW) online szerepjátékban, amelynek a végén a játékosoknak a félelmetes Hakkar véristennel kell megküzdeniük. Az agonizáló Hakkar "rossz vérrel" (a játkban: corrupted blood) fertőzi meg a közvetlen közelében tartózkodó virtuális harcosokat. Egyes gonosz játékosok azonban megfertőzték virtuális háziállataikat is, majd a kedvenceket forgalmas helyeken szélnek eresztették.

Életekért küzdenek

Először az Archimonde nevű játékszerveren tört ki a járvány, a gyengébb karakterek azonnal elhullottak, majd nem sokkal később az erősek is, a rossz vér ugyanis szépen lassan leszívja a mit sem sejtő harcosok életerejét. Szemtanúk elképesztő pusztításról számoltak be: az online városok és falvak utcáin több száz holttest hevert, és eleinte senki sem tudta a katasztrófa okát. Bár még csak néhány játékszerveren terjedt el a fertőzés, a halottak száma több ezerre rúg.

Néhány játékos szerint a fertőzést szándékosan szabadította rá a közösségre a fejlesztő, ez azonban a körülményeket ismerve nem valószínű, állítja Paul Young, a worldofwarcraft.net rajongói weboldal szerkesztője, a Blizzard ugyanis próbálja visszaszorítani a járványt. A BBC információi szerint ugyanakkor a szerverek újraindítása és a hibajavítások telepítése nem volt eredményes, több helyen újra felütötte a fejét a kórokozó. Még szerencse, hogy a játékban mindenki feléleszthető.

Óriási fantáziavilág

A 2004 novemberében bemutatott World of Warcraft a világ legnépszerűbb online szerepjátéka, a Blizzard szerint több mint négymillióan játszanak vele rendszeresen. A WoW játékosainak egy emberek, orkok és más képzeletbeli élőlények által benépesített világban kell megküzdeniük egymással és más szabadon garázdálkodó szörnyekkel.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.