Judit
3 °C
6 °C

Legális fájlcserélőt indít a Warner

2006.02.01. 11:00
Tavasszal elindul a Warner filmstúdió peer-to-peer szolgáltatása, amelyről mozifilmeket és tévésorozatok epizódjait lehet majd letölteni.

Hibrid fájlcserélő rendszeren indít legális filmletöltő szolgáltatást a Warner kiadó márciusban, ami annyit jelent, hogy a tartalmat egy központi szerverről küldik el a felhasználóknak, ugyanakkor valamilyen juttatást kapnak azok az előfizetők, akik segítenek a fájlok terjesztésében, azaz hagyják, hogy saját számítógépükről mások letölthessék a filmeket, írja az Ars Technika.

Időzített bomba

A Warner legális peer-to-peer (p2p) tartalomterjesztő szolgáltatása, az In2Movies márciusban indul, és eleinte csak Ausztriában, Németországban meg Svájcban lesz elérhető. A Warner egyelőre nem közölt árakat, ugyanakkor bejelentette, hogy a német nyelvterület után más piacokon is bevezeti új szolgáltatását.

Az In2Movies felhasználóinak azt ígéri a Warner, hogy a német nyelvű dvd megjelenésével egy időben az interneten is elérhetők lesznek a filmjei. A szolgáltatáson egyébként helyi műsorok és más cégek tartalmai is elérhetők lesznek. A szoftver a későbbiekben azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók hordozható lejátszókon magukkal vihessék a letöltött filmeket és tévéműsorokat.

Új irány

Kedden arról is megjelentek pletykák a New York Post című amerikai lapban, hogy a Google felvásárolná a Napstert, vagy szövetkezne vele, azaz nagyon úgy tűnik, hogy alapvetően megváltozott a filmipar véleménye a fájlcserélésről, amelyet a lobbistáik eddig be szerettek volna tiltani. A Google lépése persze egyáltalán nem lenne meglepő, mivel a kereősóriás nemrég indította el a videóletöltő szolgáltatását, a Napster meg több mint félmillió előfizetővel rendelkezik, csak éppen képtelen nyereségesen működni, és talán a két cég együtt vinné valamire, írja az Engadget kütyüszájt elemzése.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.