Emánuel
4 °C
12 °C

Kritikus hibák az Explorerben

2003.11.27. 12:28
A Microsoft böngészőjében öt új támadható pontot találtak. A biztonsági hibákat kihasználó hackerek átvehetik az irányítást a felhasználó számítógépe fölött.
A koppenhágai Secunia vállalat informatikai szakértői szerint az új hibák az Internet Explorer 6.0 verziót érintik, de más változatoknál is előfordulhatnak. A programozási hibák segítségével a hackerek kikerülhetik a védelmi rendszereket és hozzáférhetnek a számítógépen tárolt személyes adatokhoz.

Nagyon súlyos

A dán vállalat a most fölfedezett biztonsági hibák a "szélsőségesen kritikus" kategóriába sorolta be, ezért azt tanácsolja a felhasználóknak: vagy tiltsák le az Active Scripting funkciót, vagy használjanak más böngészőt.

A Microsoft brit leányvállalatának szóvivője a Registernek elmondta: már vizsgálják a hibákat, de egyelőre nem tudnak arról, hogy bárki kihasználta volna azokat. A Microsoft a nyomozást követően elkészíti a hibajavítást, amelyet valószínűleg a következő havi biztonsági javítócsomaggal lehet majd letölteni. A szóvivő szerint az is elképzelhető, hogy a javítást külön is kiadja majd a vállalat.

Thomas Kristensen, a Secunia vezető fejlesztője nem tartja valószínűnek, hogy a Microsoft a havi javítócsomag megjelenése előtt foglalkozik ezzel a problémával.

Felelőtlen informátor

A biztonsági hiányosságokat kedden hozta nyilvánosságra egy kínai informatikai szakértő, Liu Tie Csü. A Microsoft szerint a hibákat leleplező jelentés nem volt elég körültekintő, és veszélybe sodorta a felhasználókat. A redmondi vállalat arra hívta föl a felhasználók figyelmét: töltsék le és telepítsék a november 11-én kiadott hibajavító csomagjukat, amíg megvizsgálják az új hibákat.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!