Szabina
5 °C
11 °C

Beskatulyázódhat a Linux?

2000.10.10. 16:30
A Linux egyik legnagyobb támogatója, a Compaq szerint, meg kell változnia az operációs rendszer és a felhasználók kapcsolatának, amennyiben fel akar nőni a Windows mellé.
A Compaq, amely Intel és Alpha alapú gépein árusítja a Linuxot beismerte, hogy a nyílt forráskódú szoftver lemaradása bizonyos területeken akadályozhatja elterjedését.

A számítógépgyártó úgy véli, hogy több és jobb üzleti Linux-verziónak kellene elkelnie, emellett szükséges lenne egy szoftvertámogató infrastruktúrára, amely nélkül könnyen a technológiamániás stréberek (geek, gyík) operációs rendszerének szerepében ragadhat.

Közelebb kerülni az üzleti szférához

A vállalkozásbarátság a siker titka?
,,Most érkeztünk el arra a pontra, hogy közérthető referencia-oldalakra lenne szükség." - mondja Judy Chavis, a Compaq Linux-termékmenedzsere - ,,Különben fenn áll a veszély, hogy elszalasztjuk a pillanatot, és egy 'csak szakértőknek' jellegű szoftverré válik."

Chavis szerint a Linux 2.4-es kernel, és a 64-bites Linux előrelépés lesz. Hozzátette, hogy a következő hat hónapban jelentős értékben szállítanak linuxos rendszereket, nagy e-kereskedelmi vállalatoknak - a Linux szerepét ennek ellenére korlátozottnak ítélte meg:

,,A vállalkozásoknál használt Linuxot manapság nyomtatáshoz, web és email kiszolgáláshoz, vagy DNS-szerverként alkalmazzák, mert nem való adatbázis kezelésre, vagy online tranzakciók feldolgozására. Az Orcale-nak újra kell írnia adatbázis kezelőjét, mert a jelenlegi vállalhatatlan."

A Compaq szerint tehát az operációs rendszer nagyobb stabilitása nem elegendő a Microsoft legyőzéséhez - ehhez megfelelő alkalmazásokra, és felhasználóbarátságre lenne szükség. Az áttörést talán az olyan befektetések hozzák meg, mint az IBM-é, amely többszázmilliót költ Linux-fejlesztő központok létrehozására Ázsiában.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!