Ambrus
-7 °C
3 °C

Betiltották a vetkőzős kvízjátékot Amerikában

2004.12.23. 11:30
A pubertáskorú amerikaiak kedvenc szabadidős életérzését, az ökörködős-ivós-berúgós partihangulatot örökíti meg a Topheavy Studios nyáron megjelent kvízjátéka, a Guy Game. Az egyik szereplő viszont, aki saját fedetlen kebleit fedezte fel a játékban, beperelte a stúdiót, és megnyerte a pert. Az ítélet szerint a Guy Game-nek el kell tűnnie az amerikai üzletek polcairól.

#alt#Egy tinédzserkorú nő felismerte magát a Topheavy Studios vetkőzős kvízjátékában, és beperelte a texasi fejlesztőcéget. A meg nem nevezett alperes, aki fedetlen keblekkel látható a Guy Game című játékban, arra hivatkozott a bíróságon, hogy nem adott engedélyt a stúdiónak a videofelvétel felhasználására. Ráadásul a nő a hatályos törvények értelmében ha akarta volna, sem engedélyezhette volna a felvétel közzétételét, hiszen az akkor készült, amikor még csak 17 éves volt -ez pedig eleve törvénytelen. A bíróság döntött: a Guy Game-nek el kell tűnnie a boltokból.

Hatottak az érvek

Az alperes keresetében azzal érvelt, hogy a játékban való feltűnése megalázta és szégyenérzettel töltötte el. A bíróság megtiltotta a játék forgalmazását, az ítéletben pedig kimondta: "Az alperes még mindig tizenéves, szeretne egyetemre járni, szeretné a karrierjét építeni, aktívan részt venni a közösségi életben és templomba járni."

Virtuális üvegezős

Az ominózus játék egyébként meglehetősen ártalmatlannak tűnik: küldetését tekintve leginkább a szoftszexbe hajló házibulik hajtómotorjára, az üvegezésre hajaz. A Guy Game-ben kérdésekre kell válaszolni, és ha jó a válasz, a program vetkőzős bícsjelenetekkel, fedetlen mellekkel és fenekekkel jutalmazza az éledező kamaszlibidót. A vetkőzős kvíz megjelenése után egész jó kritikákat kapott: a mértékadó Gamespot például "jó" minősítéssel és az adható 10-ből 7,9 ponttal jutalmazta a programot. A Guy Game-et kiadták pc-re, Xboxra és PS2-re is; a szoftverek korhatárosításáért felelős ESRB (Entertainment Software Rating Board) az "M" (mature, felnőtt) kategóriába sorolta, és ezzel a címkével került a boltokba idén nyáron.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.