Ambrus
-7 °C
3 °C

Az NSA kiadta az új SE Linuxot

2004.02.26. 16:21
Az amerikai nemzetbiztonsági hivatal (NSA) honlapjáról letölthető a bombabiztosnak mondott Linux-változat új kiadása. A "biztonsági Linux" immár a 2.6.3 és 2.4.24 kernelen alapul.
Az amerikai nemzetbiztonsági hivatal (NSA) kiadta a saját fejlesztésű, emelt biztonsági szintű (SE, Security Enhanced) Linux operációs rendszer új változatát. A módosítások közé tartoznak olyan modulok, amelyek speciális biztonsági funkciókat látnak el. Az ingyenesen letölthető "biztonsági Linux" ezen kívül már a 2.6.3 és 2.4.24 kernelen alapul, írta a Der Standard.

Titkosított fájlrendszer

Az SE-Linux a fejlesztők szándékai szerint különösen biztonságos disztribúciója a nyílt forráskódú operációs rendszernek. Az integrált funkciók egyebek mellett arról gondoskodnak, hogy a vírusok, féregvírusok és a hackerek ne tudják átvenni az irányítást a gép felett.

Ugyanígy elejét veszik az adatok elvesztésének és kikémlelésének. A titkosított fájlrendszeren kívül különlegesen védett az adminisztrátori jogokat és hozzáféréseket szabályzó rendszer integrált egysége is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.