Ambrus
-7 °C
3 °C

Segélyelosztó játék gyerekeknek

2005.04.15. 15:10
Szociális segélyek elosztásával kapcsolatos oktató játékot fejlesztett gyerekeknek az ENSZ, írja a BBC.

A Food Force nevű játék a Világélelmezési Program szervezőinek ötlete. Céljuk, hogy a fiatal generációt is megismertessék a segítségnyújtás feladataival, és a globális éhínség jelentőségével. A Világélelmezési Program, amely tavaly több mint százmillió ember élelmezését felügyelte, most a videójátékok népszerűségét használja fel az oktatásra és figyelemfelhívásra.

Izgalmas és dinamikus

A pc-n és Mac-en is futó játék ingyenes, a Food-force.com oldalról letölthető. A római Deepend készítette a játék dizájnját, a fejlesztést pedig a londoni Playerthree vállalta.

"Az izgalmas és dinamikus játékon keresztül a gyerekek több mindent megértenek majd az éhínséggel kapcsolatban, amely több embert gyilkol meg, mint az AIDS, a malária és a tuberkulózis együttéve" - mondta Neil Gallagher, a Világélelmezési Program kommunikációs igazgatója.

Hat küldetés

A játékban hat küldetést kell végrehajtani, a szereplő karakterek a Világélelmezési Program munkatársai. Minden küldetés egy eligazítással kezdődik, amelynek során a Food Force-karakterek elmagyarázzák milyen kihívásokkal kell majd a játékosnak szembenéznie.

A feladat teljesítéséhez gyors és pontos játékosnak kell lenni, valamint megfelelően kell helytállni a döntéshelyzetekben. A küldetés befejezése után a játékosok végignéznek egy rövid bejátszást arról, hogy a valódi segélyszervezetek hogyan döntöttek volna, ha egy hasonló küldetést kell teljesíteniük.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.