Árpád
-2 °C
9 °C

Nyáron érkezik a StarOffice 8

2005.05.04. 09:15
A Sun Microsystems irodai programcsomagja megújult kezelőfelületet kapott, és jobban kezeli legfőbb riválisa, a Microsoft Office fájljait. A végleges változat júliusban lesz letölthető.

A StarOffice elsősorban szövegszerkesztésre meg táblázatkezelésre alkalmas, és ugyanarra a kódra épül, mint az ingyenes OpenOffice, amely számos Linux disztribúcióban megtalálható, például a Red Hat és a Novell is ezzel szereli fel operációs rendszerét.

Beszélnek egymással

A programcsomag legújabb változata, a StarOffice 8 drámaian továbbfejlesztett Microsoft Office-kompatibilitást ígér, ha hihetünk a vállalat hivatalos közleményének. A StarOffice megnyitja majd a jelszóval védett Word és az Excel fájlokat, hibátlanul kezeli a Word dokumentumok táblázatait, paragráfusait és a különféle szövegtöréseket, a kezeli az Excel mérete táblázatait és képleteit. A legtöbb újítás az OpenOffice csomagban is megtalálható lesz, írta a Cnet.

A Sun szerint a StarOffice fejlődése a Microsofttal való szorosabb együttműködésének köszönhető, amely a 2004 áprilisában aláírt megállapodással kezdődött, de a két cég szoftvereinek a kompatibilitása valójában már jóval korábban elkezdett javulni.

Nagyban olcsóbb

Megváltozott a StarOffice 8 kezelőfelülete is: az eszköztárak minden egyes programban átláthatóbbak, leválaszthatóak, és a tartalmuk függ a környezettől. Az Impress nevű bemutatókészítő szoftverben különféle sablonok segítik az előadások legyártását, a Base adatbázis-kezelő szoftverben pedig "tündér" (wizard) segítségével lehet automatizálni számos feladatot.

A Cnet szerint a StarOffice hatvan dollárért lesz letölthető, de a tízezer licencet vásárló nagyvállalatoknak vagy intézményeknek felhasználónként csupán huszonöt dollárt kell fizetniük. A tizenegy nyelven elérhetőStarOffice 8 Windows, Linux és Solaris operációs rendszereken, illetve Intel Pentium, AMD Opteron és Sun Sparc processzorokon is működik.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.