Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

A Sony a Star Office-ra cseréli az MS Workst

2002.12.09. 15:57
A japán konszern úgy határozott, hogy az évvégétől az Európában eladott desktop gépek többségére az "MS Works" helyett a Sun Microsystems "Star Office" csomagja kerül.
A Sun Microsystems és a Sony konszern megállapodása alapján a jövőben az európában forgalmazott Sony PC-k néhány sorozatára a Microsoft Works helyett a Star Office-t telepítik.

Az év végétől a japán gyártó a Star Office 6.0-ot alkalmazza a Nagy-Britanniában, Franciaországban, Spanyolországban, Ausztriában, Németországban és Svájcban eladott asztali számítógépei többségén. A Sun nyílt forráskódú programcsomagja szövegszerkesztő és táblázatkezelő szoftvert illetve más irodai alkalmazásokat tartalmaz.

Mindenekelőtt az alacsonyabb költségek miatt választják a PC-gyártókat az alternatív megoldásokat. Az asztali gépeken elérhető nyereség közel nullára redukálódott, ezért a gyártók kedvező szoftverbeszerzésekkel próbálják javítani a profitot.

Nincs már kompatibilitási zűr

Augusztus végén a Dell döntött úgy, hogy a HP nyomdokaiba lépve néhány gépéről eltávolítja a Microsoft Works irodai programcsomagot. Azóta a "Pavillon" sorozatra a kanadai Corel Word Perfect irodai alkalmazásai kerülnek.

"A PC-gyártók könnyedén válthatnak Word Perfect-re vagy Star Office-ra, mivel mindkét program jól képes kezelni a széles körben elterjedt DOC formátumot" - idézte a ZDNet Jonathan Eunice-t, az Illuminata piackutató cég elemzőjét.

A szakértő emlékeztetett rá, hogy kezdetben voltak kompatibilitási problémák a Star Office alatt készült dokumentumok Microsoft termékekben való megnyitásánál, de ezeket azóta már kiküszöbölték.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!