Vilma
-7 °C
4 °C

Egy gigahertz elég az új Windowsnak

2006.05.19. 17:00
Hivatalosan is bejelentette a Microsoft az egyesek által nagyon várt Windows Vista minimális hardverigényét.

A jövő januárban megjelenő Windows Vista a korábbi híresztelésekkel ellentétben nem igényel majd elképesztően modern hardvert, és a Microsoft csak két hardverszintet különböztet meg: a kevésbé erős gépek a "Vista-Capable" plecsnit kaphatják meg, a multimédiás pécék pedig a "Premium-Ready" felirattal villoghatnak.

A Vista Capable címke a 800 megahertzes processzort, 512 megabájt RAM-ot, 20 gigabájtos merevlemezt és DirectX 9.0-ás grafikus kártyát tartalmazó számítógépek dobozára kerülhet fel. Nem kell sokkal több a Premium-Ready matricához: 1 gigahertzes processzor, 1 gigabájt RAM, 40 gigabájtos merevlemez (15 gigabájtos szabad kapacitással), és legalább 128 megabájtos DirectX 9.0-as grafikus kártya. Ezeken a gépeken a Vista háromdimenziós Aero interfésze is fut majd.

Bár a fent felsorolt hardverkövetelménynek valószínűleg az összes ma kapható modern számítógép megfelel, nem szabad elfeledkezni arról, hogy a Windows XP futtatásához is csupán 300 megahertzes processzort, 128 megabájt RAM-ot, 1,5 gigabájt tárterületet és SVGA monitort javasol a Microsoft, de ezeken a pécéken valóságos gyötrelem az XP használata. Most, öt évvel a Windows XP megjelenése után elmondhatjuk, hogy a széles tömegek számára megfizethető, az ajálottnál azonban sokkal jobb pécéken szinte észrevétlenül fut az XP.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!