Irén, Írisz
6 °C
16 °C

Súlyos gondok az új Windows körül

2006.03.27. 16:03
A Microsoft részéről erőtlenül cáfolták azt az értesülést, miszerint újra kellene írni a Windows Vista felhasználói változatának akár 60 százalékát is.

A Windows Vista fejlesztése finoman szólva sem megy simán, ahogy azt a Microsoft új operációs rendszere bevezetésének halasztása, illetve a Windows-részleg vezetésének lecserélése is mutatja.

Most további jelek utalnak arra, hogy a Microsoft a vártnál nagyobb problémákkal küzd az új operációs rendszer végleges változatának elkészítése során. Állítólag újra kell írni a Vista kódjának 60 százalékát.


Képek a Vistáról

A konszern által elismertnél súlyosabbak lehetnek a gondok, állítják az új OS bétaverziójának tesztelői. Szerintük a Vista pc-gyártókhoz küldésének időpontja két hónappal csúszik, holott a Microsoft korábban csak a fejlesztés néhány hetes késlekedéséről beszélt.

PC-be később kerül

Eredetileg a számítógépgyártók augusztus 25-én kapták volna meg a végleges változatot, most viszont már az október 25-i dátumot emlegetik. A béta-2 tesztciklust záró Community Technology Preview (CTP) változatra is csak május 24-én számítanak.

Eredetileg ez a tesztelői változat viszont már április 12-én megjelent volna. Ugyanígy az első Release Candidate (megjelenésre jelölt) változat július közepéről augusztus 25-re csúszik.

Ebben az összefüggésben nagy feltűnést keltett az az interneten olvasható beszámoló, miszerint a Vista felhasználói változata kódjának akár 60 százalékát újra kell programozni.

Átcsoportosítások

A Microsoftnak pedig emiatt már programozókat kellett elvonnia az Xbox fejlesztői csapatból. Ezeknek a programozóknak főként a Vista szórakoztató- és média centerén kell javításokat végezniük, írta a PC-World.

A Windows Vista körül támadt valamennyi probléma a Windows-részleg sokat kritizált vezetőinek fejére szállt. Így most az Office-fejlesztésben bizonyított Steven Sinofsky a Windows and Windows Live Group alelnökeként gondoskodhat a problémák megoldásáról.

A Microsoft a Betanews.com híroldal szerint spekulációnak minősítette a kód 60 százalékának újraírásáról szóló híreket. Máshogy fogalmaztak volna viszont, ha tagadni kívánták volna az állítást. Az online közösség szerint Redmondban valóban nagyobb problémákkal küszködnek, mint azt elismerik.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!