Piroska
-10 °C
1 °C

Szebb aknakereső és pasziánsz az új Windowsban

2006.07.26. 11:00
2001. októbere óta nem újított operációs rendszerrel a Windows. Ha minden igaz, jövőre jön a Vista, amelyben csilli-villi a kezelőfelület, újak a multimédiás szoftverek, erősebb a védelem, gyorsabb a kereső, és még a játékok is új dizájnt kapnak. Csinosabb lesz az aknakereső, az admirális és a pasziánsz is, ráadásul bekerül a madzsong és a sakk is.

A Vistát jó lesz nézni, hála a Windows új grafikus felületének. A Windows nagygeneráljába a játékok felújítása is belefért, és nemcsak a tízezer forintos játékszoftverek lesznek szebbek az új DirectX 10 programozási interfésznek köszönhetően, hanem az ingyenes, beépített játékok is. A Vistában emellett megjelent egy játékmenedzselő bővítés, a Games Explorer, amely a játéklista mellett a játék kiadóját, fejlesztőjét és a korhatárt jelző címkéjét is mutatja, írja a Gamespot.com.


Nézze meg a Vista játékdizájnját!

A Windows 95 óta imádott Admirális arculatán kívüli legnagyobb újítása a visszavonás parancs, amivel sokkal egyszerűbb nyerni, ugyanis akár a játék legelejéig visszalépkedhet, aki hibázik. A visszavonás a többi kártyajátékban, illetve a madzsongban és a sakkban is szerepel.

A Vistás pasziánszba két háromdimenziós pakli került, ráadásul az új útbaigazító opcióval segítséget is lehet kérni a lépéshez, a H (hint) billentyű segítségével. A számítógépjátékok örökzöldje, az aknakereső is új arculatot kapott, új animációk szórakoztatják a munkaidőben titokban robbantgató felhasználókat. Látványosabb lesz a játék, az új verzióban, ha valaki véletlenül aknára kattint, a játék a maradék bombákat nem egyszerre, hanem egyenként, külön detonációval, drámai látvánnyal robbantja, a legközelebbi rejtett aknától kezdve a legtávolabbiig.


Szép aknakaereső, és a többi.

Az eddigi Windowsos játékgyűjtemény (admirális, solitaire, aknakereső és hearts) mellé a Vistában háromdimenziós sakkal (Chess Titans) és madzsonggal is játszhatunk. A Chess Titansban hat, eltérő nehézségű szint van, a játékos választhatja a gép elleni vagy a másik felhasználó elleni küzdelmet. Egyetlen szépséghibája van: a Mahjong Titans-szal együtt nem szerepel a Vista Home Basic verziójában, külön kell rá költeni, ugyanis csak a Premium, Business, Enterprise, vagy Ultimate kiadásokhoz jár.

Nemcsak az unatkozó felnőttekre, hanem a kisiskolásokra is gondolt a Windows fejlesztőcsapata, nekik szánja a Purble Place-t, amiben három játék szórakoztatja a kicsiket: egy párosító, egy sütisütő és egy tippekre épített játék, ahol arccal és ruhákkal kell díszíteni egy függöny mögött álló figurát.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.