Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Tűzfaljavítás és kémirtó a Windowsban

2004.12.17. 12:33
A szoftveróriás megfoltozta a biztonsági hibát, amely miatt a felhasználók a helyi hálózat helyett az egész internettel osztották meg fájljaikat, és felvásárolt egy kémprogram-írtót fejlesztő céget.

A Microsoft kiadott egy frissítést a Windows XP-hez, amely az SP2 javítócsomag tartalmazta tűzfal komoly hibáját javítja. Az SP2-t telepítő felhasználók, akik fájl- és nyomtatómegosztást állítottak be a gépükön tudtukon kívül az egész internettel osztották meg azokat.

Alapértelmezés szerint az XP tűzfala átállítja magát, hogy a helyi hálózatról elérhetővé váljanak a megosztott erőforrások. A helyi hálózatot azonban az internetszolgáltató definiálja, amely így, jellemzően modemes internetelérés esetében, az egész internetet jelentette.

"A frissítés szűkíti a helyi hálózat értelmezését" - mondja a Windows termékmenedzsmentjét igazgató Gary Schare.

Schare szerint a helyi hálózat a javítás telepítése után is szélesebb körre terjedhet ki, mint amit a felhasználó helyi hálónak tekint, ezért azt javasolja, hogy a felhasználók egy másik tűzfallal védjék gépüket.

Kémelhárító Microsoft

A Microsoft komoly erőfeszítéseket tesz termékei biztonságosabbá tételéért. A vállalat csütörtökön megvásárolta a kémprogram-irtót fejlesztő Giantet. A remondiak közleménye szerint a Giant AntiSpyware-en alapuló programuk bétáját egy hónapon belül bemutatják.

"A kémprogramok komoly, egyre fokozódó problémát jelentenek a PC-használóknak, akik kifejezésre juttatták, hogy azt akarják, hogy a Microsoft megfelelő védelmet biztosító megoldást ajánljon ellenük" - magyarázza Mike Nash alelnök.

Az IDC 2004 novemberében kiadott jelentése szerint a személyi számítógépek 67 százalékán futnak kémprogramok, amelyek hirdetések felpattintásától személyes adatok lopásáig különféle ellenszenves célokat szolgálhatnak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.