Ágnes
-13 °C
0 °C

'A Linux a legfőbb versenytársunk'

2004.10.08. 08:00
A Windows mindenben jobb a Linuxnál, és a Longhorn majd biztosítja a Microsoft vezető pozícióját, mondta el Budapesten Steve Ballmer, a redmondi szoftvergyártó cég vezérigazgatója, aki hazánkban elképesztő lehetőségeket lát.
Steve Ballmer optimistán tekint a jövőbe. Szerinte cége nagyon jó termékeket gyárt, amelyekkel egyre többféle digitális információt juttatnak el az emberekhez, és Moore törvénye - amely arról szól, hogy a csipekben a tranzisztorok száma kétévente megduplázódik - a következő tizenöt évre biztosan érvényes, és mindig is nagyon fontos volt az informatikában. A Microsoft-vezér szónoklatában kitért arra is, hogy legfontosabb céljuk a biztonság növelése, ezért jól képzett mérnökökkel próbálják megakadályozni a szintén jó képességű hackerek munkáját.

Redmondnak jót tesz a Linux

A Microsoft vezérigazgatója elmondta, hogy a Windows legfőbb versenytársa jelenleg a Linux, és számukra nagyon fontos a verseny, mivel a termékek attól lesznek egyre olcsóbbak és okosabbak. Steve Ballmer szerint számos téveszme kering a Linuxról, és a Microsoft megoldásai valójában olcsóbbak és biztonságosabbak, mint a nyílt forráskódúak.

Steve Ballmer

"A Windows sok mindenben a versenytársai előtt jár és a Longhorn a jövőben is biztosítja vezető pozíciónkat" - mondta Ballmer, ugyanakkor elismerte, hogy a Linuxban vannak olyan megoldások, amelyek hiányoznak a termékeikből. "Gyakran mondom a fejlesztőknek, hogy szerezzék meg, csináljanak jobbat. Jobbak akarunk lenni Unixban, mint maga a Linux."

Magyar lehetőségek

A redmondi vezér kifejtette, hogy a gyorsan növekvő magyarországi informatikai piacon "elképesztő lehetőségek" vannak, mivel nagyon sok a tehetséges, műszaki képzettséggel rendelkező ember. A vállalat éppen ezért telepíti hazánkba a globális technológiai központját, ahol néhány éven belül több száz szoftverszakértő dolgozik majd különböző programhibák kijavításán.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.