Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Az eBay a legnépszerűbb márka az interneten

2005.04.28. 10:30
Egy brit vállalat elemzése szerint az eBay a legnépszerűbb márka az interneten. Az Envisional internetfigyelő cég pontozásos módszerrel mérte fel a márkák netes előfordulását, a pozitív és negatív tartalom szerint elkülönítve. Az első helyen, a legjobb megítéléssel az eBay végzett, a legrosszabb minősítést pedig a McDonald's kapta.

"A fogyasztókra gyakorolt hatást illetően az internetes megjelenés hamarosan utoléri a televíziós reklámok szintjét, ezért a nagy márkák nem engedhetik meg maguknak, hogy ne foglalkozzanak a netes reprezentációval" - mondta a BBC-nek Ben Coppin, az Envisional igazgatója.

Az eBay üzletileg is sikeres évet zárt, idén az egymillió dolláros álomhatár fölé jutott a cég bevétele, a cég vezetése szerint többek között a PayPal online fizetési rendszernek köszönhetően. A McDonalds's ugyanakkor az elmúlt évben leginkább negatív szerepben jelent meg az interneten, főként a Supersize Me mozifilm kapcsán. A gyorsétterem-óriás be is építette üzleti stratégiájába a kritikákat: salátákat, és egészségesebb termékeket illesztett kínálatába, és a "a kiegyensúlyozott diéta része" jelmondatot hangoztatta.

A legnagyobb vállalatok a listában A legnépszerűtlenebb vállalatok A legnépszerűbb vállalatok
1. Microsoft McDonald eBay
2. Google Coca-Cola HP
3. Yahoo Wal-Mart Dell
4. Sony Nestle Mini
5. HP Unilever UPS

A Microsoft volt a hatodik legrosszabbnak megítélt vállalat a listában. Az elemzők szerint ez azért lehetséges, mert a felhasználók online fórumokon elégedetlenkednek a biztonsági rések, az operációs rendszerek hibái miatt.

Módszertan

A Envisional száz vállalat netes megjelenését vizsgálta. Webszájtokat, hírportálokat és online közleményeket figyeltek, regisztrálták a vállalatok megjelenését, és számolták a cégnevek előfordulását. A népszerűségi mutatót pedig az online anyagok tartalomelemzésével állapították meg.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.