Ágnes
-11 °C
-4 °C

Bírság a verseny akadályozásáért a Deutsche Telekomnak

2002.06.03. 14:33
A német távközlési felügyelet hétfőn bejelentette, hogy meg fogja bírságolni a Deutsche Telekomot, ha nem ad időben hozzáférést a vonalaihoz a versenytársaknak. A Deutsche Telekom versenytársai régóta panaszkodnak, hogy a legnagyobb német - és előfizetőinek száma alapján a legnagyobb európai - távközlési vállalat akadályozza a versenyt azzal, hogy nem tartja be a határidőket.
A német távközlési felügyelet (RegTP) hétfőn bejelentette, hogy meg fogja bírságolni a Deutsche Telekomot, ha nem ad időben hozzáférést a vonalaihoz a versenytársaknak. A bírság a határidő-túllépés után naponta a havi bérleti díj 5 százaléka lesz.

Ösztönözni akarják

A felügyelet elnöke, Matthias Kurt hétfőn azt mondta, hogy nem megterhelni, hanem ösztönözni akarják az egykori monopolszolgáltatót: tartsa be a határidőket. - Működőképes vonalbérleti piacot akarunk teremteni, amelyen minden résztvevő biztonságosan tervezhet - mondta az elnök.

A Deutsche Telekom versenytársai régóta panaszkodnak, hogy a legnagyobb német - és előfizetőinek száma alapján a legnagyobb európai - távközlési vállalat akadályozza a versenyt azzal, hogy nem tartja be a határidőket. A felügyeleti döntés a szolgáltatói összekapcsolásokra vonatkozik - amelyekre a versenytársaknak szükségük van a versengő hálózataik kiépítéséhez -, továbbá a vállalati előfizetőkhöz vezető közvetlen kapcsolásokra. A lakossági felhasználókhoz vezető vonalakra nem vonatkozik a döntés.

A bírság növelheti a DT gondjait

A bírság tovább növelheti a Deutsche Telekom anyagi gondjait - a hozzáférés megnyitása ellenben a bevételeinek árthat. Az utóbbi hónapokban mind a három nagy nemzetközi hitelminősítő egyformán lefokozta a Deutsche Telekomot a nagy adóssága és az adósságcsökkentés késlekedése miatt, tovább drágítva a cég számára a hitelt. Utolsónak, május végén, az európai Fitch Ratings is az "alsó elsőrendű" A mínuszról az elsőrendű és spekulatív fokozatok bizonytalan határán lévő BBB pluszra rontotta a Deutsche Telekom osztályzatát.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!