Piroska
-12 °C
-2 °C

Elektronikus ügyintézés a Ferencvárosban

2004.11.11. 21:38
Hivatali sorban állás helyett az interneten intézhetik el ügyeiket a ferencvárosiak, ha igényelnek hitelesítő tanúsítványt.
A ferencvárosi lakosoknak a jövőben ezentúl nem kell feltétlenül sorban állniuk a hivatalban, hogy ügyeiket elintézhessék, ezt megtehetik otthoni számítógépükön vagy az eMagyarország pontokon is, ha betöltik a IX. kerület honlapját. Az új technológia többek között a parkolási engedély igénylését, az építmény- és telekadó bevallását, az adóegyenleg ellenőrzését, gépkocsi kijelentését, nullás igazolás igénylését egyszerűsíti le, ráadásul az elektronikus megoldással az önkormányzat időt és pénzt spórol meg a kerületi lakosok és saját munkatársai számára, mondta el Temesi Sándor önkormányzati sajtóreferens csütörtökön.

Az online kommunikáció biztonságát nyilvános kulcsú infrastruktúra garantálja, és a Ferencvárosi Önkormányzat honlapján kitöltött elektronikus űrlapokat a NetLock Form Signing szolgáltatása látja el elektronikus aláírással.

A NetLock a Ferencvárosi önkormányzaton keresztül hitelesítő tanúsítványt bocsát a kerületi lakosok részére, amelyet az első száz igénylő számára az önkormányzat finanszíroz. A tanúsítványok az elektronikus ügyintézés számos más területén alkalmazhatóak, például 2005. áprilisától várhatóan minden fokozott biztonságú tanúsítvánnyal rendelkező állampolgár elektronikusan adhatja be adóbevallását Magyarországon.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.