Judit
-2 °C
8 °C

Eladták a Freestartot

2002.04.18. 11:28
Nehéz helyzetbe kerültek az ingyenes internetelérést kínáló szolgáltatók a telefondíjak megosztásáról szóló rendelet miatt. A Kiwwi januárban lehúzta a rolót, és most a Freestart is gazdát cserélt. A hírek szerint az új tulajdonos az Euroweb, a cég képviselője ezt az információt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.
Új tulajdonosa van a 2000 júniusában alapított Freestart ingyenes internetszolgáltatónak. A korábbi tulajdonos, a brüsszeli székhelyű Start-Com S. A. azután döntött a cég értékesítéséről, miután ismertté vált az internethasználathoz kapcsolódó telefondíjak megosztásáról szóló rendelet. Ennek értelmében a nettó végfelhasználói árból csúcsidőben 30 százalék, míg csúcsidőn kívül 10 százalék illeti meg az internetszolgáltatókat. Ez jelenleg a nappali időszakban 1 forint 63 fillért, éjszaka 26 fillért jelent. A szabályozás idén január 1-jén lépett életbe.

Az Euroweb lehet az új tulajdonos

A Napi Gazdaság szerint a Freestart új tulajdonosa az Euroweb Rt., vagy egy ahhoz közeli vállalkozás lehet, mivel a szolgáltató új ügyvezetője Pórffy András, aki egyben az Euroweb Rt. műszaki igazgatója is. Pórffy ezt az információt lapunknak sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

A Freestart január óta délután 6 és este 11 között egyhuzamban csak egy órára engedi internetezni a felhasználókat. A vállalat az esti zsúfoltságot próbálja ezzel csökkenteni.

A Kiwwi már befejezte

A másik ingyenes internetelérést kínáló hazai céget, a Kiwwit is érzékenyen érintette a díjmegosztással kapcsolatos rendelet. Sokak szerint ez is hozzájárult ahhoz, hogy idén januárban beszüntették működésüket, bár az ügyvezető igazgató pusztán az osztrák anyavállalat csődjére hivatkozott. A két társaság vezetői akkor azt mondták, hogy a rendelet miatt az ingyenes internetszolgáltatás elve lehetetlenült el Magyarországon.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.