Piroska
-10 °C
1 °C

Jótékonykodni kezd a Google

2005.10.12. 16:10
Közel egymilliárd dollárt szán a Google arra, hogy a világ a mostaninál valamivel jobb hely legyen. A keresõóriás a jótékonykodást a Google.org oldalon keresztül intézi majd, de az akció egyelõre nem kezdõdött el.

A Google.org nyitólapján egyelõre néhány mondatos információ szerepel a kezdeményezésrõl. Ebbõl kiderül, hogy a Google.org a vállalat "filantróp karja", és hogy érdemes visszatérni az oldalra, mert érdekes és fontos lesz, amit ott találunk.

Egy százalék sokat ér

A két alapító, Sergey Brin és Larry Page hangzatos idézetet írt a szájtra, amelyben megfogalmazzák: azt remélik, a .org túlnõ majd a .com-on "a világ legnagyobb problémáinak legyõzése érdekében".

A Google-atyák azt ígérik, hogy a vállalat részvényeinek és profitjának egy százalékát adományozásra szánják, és az akciót a Google.org-on keresztül szervezik meg.

A Google a következõ húsz évre összeállította jótékonysági stratégiáját. Kezdésként kilencven millió dolláros alappal létrehozza a Google Alapítványt, és további 175 millió dollárt áldoz alapítványon kívüli adományokra, jelentette be Sheryl Sandberg, a vállalat reklámrészlegének alelnöke. "A Google azért áldoz ekkora összeget az alapítványon kívüli célokra is, mert támogatni szeretné a "társadalmilag tudatos" társaságokat" - mondta Sandberg az Inquirernek.

Bill Gates jótékonyabb

A Google az elsõ negyedévben 968 millió dolláros profitra tett szert, ez az elképzelések szerint Google.org-nak 9,7 millió dollárt jelent. Egymilliárd dolláros vállalásával nem a Google.org lesz a legnagyobb karitatív szervezet, világszerte húsz alapítvány büszkélkedhet kétmilliárd dollárnál nagyobb támogatóerõvel. A Foundation Center statisztikái szerint a listát a The Bill & Melinda Gates Alapítvány vezeti, 26,8 milliárd dollárral.

A Google Alaptvány többek között többmillió dollárt szán az Acumen Fund nonprofit szervezet támogatására, ghánai üzleti vállalkozások fellendítésére és afrikai vízkészletek támogatására.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.