Vilma
-8 °C
3 °C

Az InterDigital szabadalmi pert nyert a Nokia ellen

2005.12.29. 11:17
A Nokiának a 2G és 2.5G rendszerek után kell fizetnie az InterDigitalnak, a cég most megpróbálja fizetésre bírni a finn óriást.

Egy amerikai szövetségi bíróság a vezeték nélküli technológiákkal foglalkozó InterDigital Communications Corp. javára döntött egy 252 millió dolláros szabadalmi perben, amelyet a Nokia ellen indítottak.

Hosszú még az út

A fellebbviteli bíróság megerősítette annak a szabadalmi bíróságnak a döntését, amely júniusban született, ám a Nokia fellebbezése miatt nem lett jogerős.

Az InterDigital közleménye szerint az International Court of Arbitration 252 millió dollár jogdíj (royalty) megfizetésére kötelezte a finn mobiltelefon-gyártót.

A két cég közötti vita azoknak a szabadalmi jogoknak a birtoklásáról alakult ki, amelyeket a Nokia 2002 és 2006 között használt az általa gyártott 2G és 2.5G készülékek, valamint hálózati berendezések készítésekor.

A forgalmának javát royalty-bevételekből elérő InterDigital vezérigazgatója, William J. Merritt elmondta, hogy cége most megpróbálja fizetésre bírni a Nokiát.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.