Piroska
-10 °C
1 °C

A Skype legyűrésére hajt az Invitel

2006.05.29. 15:00
Lezárult az Euroweb internetszolgáltató leányvállalatainak eladása. A vevő az Invitel, Magyarország második legnagyobb távközlési cége. Hamarosan továbbfejlődik a NeophoneX telefonszolgáltatás, hogy a Skype méltó hazai versenytársa lehessen.

Az Invitel az idén legalább egymilliárd forintot költ szélessávú hálózatának fejlesztésre, de a piaci versenytől függően ez az összeg nagyobb is lehet, mondta Zsembery György, a társaság marketing vezérigazgató-helyettese hétfőn. A fejlesztés révén a jelenlegi 62 ezres ügyféltábort önállóan 80 ezresre, a most megvásárolt Eurowebbel együtt pedig legalább 100 ezresre szeretnék növelni. Az Eurowebnek jelenleg több mint 30 ezer szélessávú ügyfele van, akiknek a számát az év végére legalább a duplájára akarja növelni.

Telefon a neten

A két cég önálló társaságként működik együtt, jogilag csak akkor egyesülnek, ha a piaci előnyök miatt erre szükség van. Nyártól azonban olyan egységes csomagokkal lépnek a piacra, amelyek mindkét cég telekommunikációs szolgáltatásait tartalmazzák. Fontos szerepe lesz a jövőben az Euroweb által kifejlesztett NeophoneX internetes telefonszolgáltatásnak. Gerlei Gyöngyvér, az Euroweb operatív vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a Skype komoly hazai versenytársai akarnak lenni, ezért az ősszel megjelenő telefonkliensükben új szolgáltatások, például konferenciahívás és hívásvárakoztatás is lesz. A hagyományos telefonhálózatokat is elérő NeophoneX előfizetői - 21-es körzetszámon - saját telefonszámot kaphatnak, amely hamarosan bármely hálózatból elérhető lesz.

Zsembery György elmondta, hogy az Invitel az adsl-piacon az elmúlt 18 hónapban az átlagnál gyorsabb fejlődést tudott felmutatni: az első negyedévben a teljes piacon 10,4 százalékkal bővült az adsl-vonalak száma, míg az Invitel esetében 12,5 százalékkal. Magyarországon március végén 440 ezer adsl-vonal működött hazánkban.

Megvette az Invitel

Az Euroweb International Corp. múlt hét szerdán jelentette be, hogy magyarországi és romániai internetszolgáltató leányvállalatának eladása lezárult. A vevő, az Invitel Távközlési Szolgáltató Rt. kifizette a 30 millió dolláros vételárat, amelyet a két cég adósságaival csökkentettek. Az Euroweb Internet Szolgáltató Rt. és a Euroweb Romania S.A. eladásáról szóló megállapodást még tavaly decemberben kötötték meg a felek. A tranzakciót jóváhagyta a magyar Gazdaság Versenyhivatal, és az Euroweb részvényesei is hozzájárultak az eladáshoz.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!