Auguszta
4 °C
22 °C

Compaq-Oracle pályázat hazai szoftverfejlesztő cégeknek

2001.08.01. 14:50
Közös pályázatot írt ki a Compaq és az Oracle magyarországi képviselete, mellyel a hazai szoftverfejlesztő cégek helyi és nemzetközi piacrajutási feltételeit kívánták javítani. A pályázaton nyertes 10 cég képviselői tegnap vehették át az egyenként több mint 10 millió forintot érő hadver- és szoftvercsomagot.
Különleges pályázatot írt ki hazai szoftverfejlesztő vállalkozások részére a Compaq Computer Magyarország és az Oracle Magyarország. A pályázó cégek Compaq AlphaServert, valamint különböző Compaq és Oracle fejlesztői szoftverek licencét nyerhették, az egyes csomagok értéke listaáron több mint 10 millió forint.

Mindemellett a cégek bekerülnek a Compaq nemzetközi szoftverfejlesztői adatbázisába, így a multicég ügyfelei bármely országban megtalálják a partnerek által kifejlesztett alkalmazásokat, szolgáltatásokat, s ezzel a magyar szoftvercégek újabb exportlehetőséghez jutnak.

Nagy érdeklődés kísérte a pályázatot, több mint 43 cég jelentkezett. A beadott alkalmazások között voltak többek között ügyviteli szoftverek, vállalatirányítási rendszerek, adatbányászati és üzleti intelligencia alkalmazások, távoktatási rendszerek, elektronikus banki szoftverek, internetes portálok, valamint internetes hirdetési rendszerek is. A pályázatokat a Compaq és az Oracle szakembereiből álló bizottság értékelte ki, az értékelésnél figyelembe vették az üzleti elképzelések megalapozottságát is.

A nyertes pályázók névsora: Araelta Kft., ML Tanácsadó és Informatikai Kft., Mikro Volán Elektronika Rt., Cygron Kft., Eduweb Rt., Mikro Kft., Wanari Kft., Main Kft., Eurotrend Kft., IFSZ Kft.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.